Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B – “Who Do You Think You Are?”

Foto: Anouk van Kalmthout

Het is al weer een tijdje geleden dat we nog iets gehoord hebben van onze Belgische Tsar B. Haar laatste single “Unpaintable” dateert zelfs nog uit het pre-coronatijdperk. Dat de Vlaamse artieste tijdens de crisis niet stil heeft gezeten, is geen groot bewaard geheim. Regelmatig konden we op sociale media previews van nieuwe muziek ontdekken. Vandaag brengt ze ons het melancholische “Who Do You Think You Are?”.

We horen op dit uiterst kwetsbare nummer opnieuw het meer ingetogen en zweverige kantje van Tsar B. We kwamen hier al eerder mee in aanmerking op haar debuutplaat The Games I Played met nummers als “Velvet Green” en “Untitled”. “Who Do You Think You Are?” focust voornamelijk op duistere zang die wordt ondersteund door een repetitief, zwaarmoedig ambientgeluid. Opnieuw maakt Tsar B gebruik van koorzang om haar muzikale boodschap kracht bij te staan. Justine Bourgeus is duidelijk opnieuw aan het experimenteren met muzikale technieken en klanken uit een gregoriaans klassiek verleden. Ditmaal liet ze bovendien opnieuw haar kenmerkende explosieve elektro achterwege. We zijn benieuwd wat de toekomst zal brengen!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rare Akuma - dirtytwominus (★★★½): Grondplan voor de underground

Rare Akuma maakt lang geen muziek meer om de beroemdste artiest te worden. Hij maakt geen muziek om een imago te boosten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B - "Trophy" (feat. Reinel Bakole)

Justine Bourgeus is zo’n artieste die van alle markten thuis is. Een mysterieuze wereld creëren met haar alter ego Tsar B? Doet…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.