FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (17 augustus – 23 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Kris Yute – “Bando”

Niet alle artiesten die uit Jamaica komen maken reggae en daar is Kris Yute het levende bewijs van. De artiest en producer vertoeft nu al een tijdje in Brooklyn en kon daar zijn geluid en muziek ontplooien tot dat wet het nu is. Zijn debuutsingle “I Did It” heeft inmiddels bijna tien miljoen streams en dat legt een bepaalde druk op zijn nieuwe “Bando”. Dat Kris Yute megalomaan Kanye West tot zijn grootste invloeden rekent, hoor je meteen. De productie werd zo minimalistisch gehouden en blijft grotendeels heel statisch doorheen het nummer. De strofes en het refrein brengen de variatie die nodig is en maken “Bando” tot een ideale laatste zomerschijf.

Chez Ali – “Care 4 U”

Chez Ali is niet de naam van de nieuwe snackbar om de hoek, maar wel het alter ego van de Zweed Elias Mahfoud. Een kleine vijf jaar geleden werd het project in het leven geroepen, maar toch duurde het tot twee jaar terug voor het ook internationaal begon te vlotten. Hier en daar doet hij ons wat denken aan King Krule en Mac DeMarco, iets wat ook voor zijn nieuwe single “Care 4 U” van toepassing is. Het mag dan wel iets lomer en slomer zijn, maar de vibe zit alvast heerlijk. De saxofoon voorziet het nummer van extra body en onverwachte sensualiteit.

The Criticals – “High Life Clinic”

Nashville is de countryhoofdstad van de VS, maar ook coole rockbands worden hier geboren. The Criticals is hier een recent paradepaardje van en leverden deze week met “High Life Clinic” een energetisch nummer af. Het duo gaat heel diy te werk en dat zorgt ervoor dat hun nummers nog steeds een heel rauwe kant hebben, zoals nu dus ook op “High Life Clinic”. Het nummer ratelt er heerlijk op los en doet je vanaf de gitaar inzet meteen meewiegen. The Criticals staan op scherp en dat bevalt ons zeer!

Carla J Easton – “Weirdo” (feat. Honeyblood)

Carla J Easton is geen groentje meer. De Schotse heeft al een album uitgebracht en toerde al verscheidene keren door het Verenigd Koninkrijk. Toch doet haar naam bij ons niet meteen een belletje rinkelen, maar daar brengen we deze week verandering in. Met een nieuw album op komst wil Carla J Easton zich op de kaart zetten, en dat zou haar wel eens kunnen lukken. De Honeyblood-samenwerking “Weirdo” klinkt alvast veelbelovend in onze horen. Het is gekke pop waar veel in gebeurt en die tegelijk blijft hangen.

First and Forever – One More Time

Emopunk is terug hip, dus het verwondert niet dat First and Forever een steeds groter publiek aanspreekt. Het drietal uit Arizona draait nog niet al te lang mee in het circuit, maar bracht toch al een hele hoop singles en een ep uit. First and Forever groeide op met emo uit de jaren 2000 en dat merk je ook aan hun geluid. Hun nieuwe single “One More Time” voelt heel nostalgisch, maar tegelijk past het geluid van de band in de tijd waarin we nu leven. Met veel power en een catchy refrein toont First and Forever zich van hun beste kant!

Dansen Dansen

imugi 이무기 – Somebody Else

Voor onze wekelijkse danspassage moeten we deze keer naar Nieuw-Zeeland. Het duo imugi 이무기 brengt in hun muziek verschillende muziekstijlen onder en dat weet te werken. Op “Somebody Else” horen we triphop, luchtige synthpop en gladde r&b verweven worden tot iets heel boeiends. De danspasjes mogen deze week dan wat rustiger uitvallen dan normaal, maar toch raken we helemaal in de ban van het tweetal.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1592 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.