Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Movements – “Skin To Skin”

Movements is een Californische emocore/poppunkband die al een vijftal jaar muziek recht uit het hart maakt. Tekstueel onderscheidt de band zich met weemoedige teksten, die muzikaal zeer elegant worden ondersteund. Eerste langspeler Feel Something was een donkere en perfect uitgebalanceerde plaat die bij momenten door merg en been ging. Vooral “Deadly Dull” geldt met z’n pijnlijk accurate teksten over dementie als een muzikale mokerslag, die op geen moment opdringerig gaat klinken. De lat voor het doorgaans moeilijke tweede album ligt met andere woorden heel hoog.

Met “Don’t Give Up On Your Ghost” kregen we al een eerste impressie van die tweede, en dat nummer ontbrak wat aan slagkracht. Tweede single “Skin To Skin” komt binnen met een opvallend elektronisch geluid. In combinatie met het vlotte en voorspelbare verloop komt dit nummer naar Movementsnormen weer wat te vlot binnen om ons te kunnen overtuigen. Weemoedige teksten maken plaats voor eerder zorgeloze strofes over (onbeantwoorde) liefde, en daar geeft Movements wat ons betreft wat te veel van zijn identiteit weg. Een draak van een nummer is “Skin To Skin” gelukkig niet, al is middelmaat uiteraard niet wat we wilden horen van zo’n veelbelovende band.

Movements’ tweede langspeler No Good Left To Give wordt wereldkundig gemaakt op 18 september.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

22 augustus 2020

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief