Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Movements – “Skin To Skin”

Movements is een Californische emocore/poppunkband die al een vijftal jaar muziek recht uit het hart maakt. Tekstueel onderscheidt de band zich met weemoedige teksten, die muzikaal zeer elegant worden ondersteund. Eerste langspeler Feel Something was een donkere en perfect uitgebalanceerde plaat die bij momenten door merg en been ging. Vooral “Deadly Dull” geldt met z’n pijnlijk accurate teksten over dementie als een muzikale mokerslag, die op geen moment opdringerig gaat klinken. De lat voor het doorgaans moeilijke tweede album ligt met andere woorden heel hoog.

Met “Don’t Give Up On Your Ghost” kregen we al een eerste impressie van die tweede, en dat nummer ontbrak wat aan slagkracht. Tweede single “Skin To Skin” komt binnen met een opvallend elektronisch geluid. In combinatie met het vlotte en voorspelbare verloop komt dit nummer naar Movementsnormen weer wat te vlot binnen om ons te kunnen overtuigen. Weemoedige teksten maken plaats voor eerder zorgeloze strofes over (onbeantwoorde) liefde, en daar geeft Movements wat ons betreft wat te veel van zijn identiteit weg. Een draak van een nummer is “Skin To Skin” gelukkig niet, al is middelmaat uiteraard niet wat we wilden horen van zo’n veelbelovende band.

Movements’ tweede langspeler No Good Left To Give wordt wereldkundig gemaakt op 18 september.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me (★★★★): Een universele boodschap in een warm jasje

Vier jaar na hun vorige plaat, spin, komt poppunk-act Tigers Jaw met hun zeer geanticipeerde zesde langspeler. I Won’t Care How You…
AlbumsRecensies

Movements - No Good Left to Give (★★★): Middelmaat als rebranding

Er zijn weinig bands die deze beer zo hebben getroffen met hun muziek als Movements. De debuutplaat van het Californische viertal, Feel Something,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.