AlbumsFeatured albumsRecensies

Tigers Jaw – I Won’t Care How You Remember Me (★★★★): Een universele boodschap in een warm jasje

Vier jaar na hun vorige plaat, spin, komt poppunk-act Tigers Jaw met hun zeer geanticipeerde zesde langspeler. I Won’t Care How You Remember Me is een zalige verzameling van elf nummers die je vrolijk laten meebewegen. Het is de eerste plaat van Tigers Jaw onder label Hopeless Records. De producer van dit album is Will Yip, bekend van zijn werk met Movements, The Wonder Years en zelfs Panic! At The Disco.

De nummers op I Won’t Care How You Remember Me behandelen persoonlijke thema’s voor alle vier de bandleden. Het is tevens de eerste plaat waaraan alle leden samen hebben meegeschreven. De globale insteek zou ‘een ode aan het leven in het heden’ zijn. De band vertelt hoe het leven toch zo snel voorbij gaat, en hoe belangrijk het dus is om aan jezelf te denken, alvorens je aan een ander denkt. Daarmee is ook ineens de titel verklaard. Elk bandlid was op de absolute top van zijn kunnen bij het opnemen van deze plaat, en dat is duidelijk te horen.

I Won’t Care How You Remember Me opent met de prachtig emotionele titeltrack: een akoestische tearjerker die perfect mee te schreeuwen valt tijdens een eenzame autorit om drie uur ’s nachts. De breekbare stem van zanger en gitarist Ben Walsh wordt mooi gedragen door een enkele akoestische gitaar. Andy Hull van Manchester Orchestra verzorgt de backing vocals. Het absolute hoogtepunt van dit nummer is de plotse stilte tegen het einde, gevolgd door een onverwachtse simpele, maar doeltreffende drumpartij.  Dit is zo’n nummer dat we helemaal opnieuw zouden laten beginnen als we enkele seconden niet voldoende hebben opgelet.

Ook Brianna Collins, keyboard-speelster en zangeres, levert een geweldige prestatie op dit album. De afwisseling tussen haar stem en die van Walsh zorgt voor verfrissing tussen de nummers, aangezien de stem van Ben Walsh soms wat eentonig kan klinken. Bij tracks als “Lemon Mouth” en “Commit” toont Collins hoeveel controle ze heeft over haar prachtig hoge stem. Ook haar geweldige teksten zijn ons niet ontgaan. Ze schreef “Cat’s Cradle”, de eerste single van het album. Met een melodie die de hele dag je hoofd niet verlaat, en een boodschap over hoe een geforceerde relatie toch nooit werkt, is dat volgens ons een van de toppers van dit album.

De laatste track, “Anniversary”, is een mooie afsluiter van een zeer sterk album. Collins beschrijft het nummer als ‘een signaal van de bijna familiale vriendschap binnen de band’. Na het vele touren in de afgelopen jaren, en een line-up die constant veranderde, is het fijn om te horen dat Tigers Jaw eindelijk een selectie van muzikanten heeft die elkaar zo mooi aanvullen. Die sterke teamgeest horen we trouwens op alle tracks. Verder is het doel van “Anniversary” om ons als luisteraar te wijzen op onze collectieve gelijkenissen. De laatste zin is daarvan een prachtige samenvatting: ‘we all fall apart in the same way.’

Tigers Jaw heeft ons aangenaam verrast met dit album. Het heeft een mooie boodschap, en het brengt de warmte die zich binnen de band afspeelt tot bij de luisteraar. I Won’t Care How You Remember Me zit vol met leuke gitaarsolo’s, aangename teksten, en mooie zangprestaties van beide vocalisten. Al bij al is het een hele sterke plaat, waar niet veel op aan te merken is. Door de motiverende en herkenbare teksten kunnen we het album het best beschrijven als een goede vriend die er altijd zal zijn als je hem nodig hebt. Wij kunnen alvast niet wachten tot ze deze plaat live mogen brengen.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marissa Paternoster - "White Dove"

Marissa Paternoster is de frontvrouw van de rockband Screaming Females, heeft een soloproject onder de naam Noun en is daarnaast nog kunstenares….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Land of Talk - "Moment Feed"

Land of Talk is een Canadees project rond songschrijver Elizabeth Powell dat in 2006 het levenslicht zag. Het laatste album Indistinct Conversations…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.