Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler – “Close My Eyes”

©CPU – Ymke Dirikx

Als je fan bent van Arcade Fire, dan weet je ongetwijfeld ook wie Will Butler is. Als je nog geen fan bent: William is de broer van de frontman Win en de gek die – zoals op bovenstaande foto – op de trom tekeergaat tijdens “Rebellion (Lies)“. Nu Win Butler en zijn vrouw druk bezig zijn aan een opvolger van Everything Nowgeeft dat de overige muzikanten de ruimte om op eigen houtje aan muziek te werken. Zo heeft ook Will Butler voor het eerst in vijf jaar nog eens de tijd om met eigen materiaal naar buiten te komen. Volgende maand verschijnt tweede langspeler Generations en de verwachtingen zijn nu al hooggespannen. Dat heeft de Amerikaan vooral aan zichzelf te danken, want eerste single “Surrender” was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Met tientallen verschillende invloeden door elkaar rees de vraag of hij met “Close My Eyes” ons ook moeiteloos zal kunnen overtuigen?

Op die vraag is het antwoord volmondig ‘ja’, want hoewel Butler ook dit keer heel wat invloeden op een hoop gooit, weet hij toch tot een ander soort eindproduct te komen dan vorig keer. Bij het horen van de eerste tonen lijkt “Close My Eyes” de elektronische richting uit te gaan, maar dat idee verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een leuke baslijn wordt vergezeld door wat twinkelende sterretjes terwijl de Amerikaan redelijk zacht aan het nummer begint. Na een minuutje komt er een stroomversnelling. Met een achtergrondkoortje vertoeven we plots in een folk-achtige sfeer. Daarna nemen de elektronische invloeden weer de bovenhand. Met een kleine vijf minuten op de klok weet Will Butler ons vooral in de refreinen te overtuigen, want die komen wel heel lekker binnen. Opnieuw een schot in de roos dus van het Arcade Fire-lid. Wat kijken we nu al uit naar dat tweede album!

Generations verschijnt op 25 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Butler + Sister Squares @ Botanique (Grand Salon): Artistieke intensiteit

Wie Arcade Fire al eens live zag, zal Will Butler ongetwijfeld kennen als de excentrieke broer van de frontman die doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares (★★★½): Degelijke doorstart

Het is moeilijk om geen referentie naar Arcade Fire te maken als het over Will Butler gaat. De broer van de onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - “Arrow of Time”

Het leven van Will Butler zit de laatste tijd vol nieuwe wendingen. Nadat de man besloot om zijn broer en diens band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.