Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler – “Surrender”

©CPU – Ymke Dirikx

Toen Win Butler enkele maanden geleden zijn dertigste verjaardag vierde, liet hij in een open brief al weten dat hij en zijn vrouw Régine hard aan het werken waren aan een opvolger van Everything NowDie zesde plaat van Arcade Fire zou dit jaar nog verschijnen, maar in de tussentijd zijn ook de andere bandleden niet blijven zitten. Bassist en gitarist Richard Reed Perry bracht zo over de afgelopen jaren nog een album uit in twee delen, maar ook Wins broer Will – die je waarschijnlijk al wel eens tekeer zag gaan op de trom tijdens “Rebellion (Lies)” – brengt voor het eerst in jaren nog eens een solonummer uit. “Surrender” werd meteen ook het eerste voorsmaakje van Generations, dat deze herfst verschijnt.

De verwachtingen van die plaat liggen in elk geval al hoog door die eerste single. “Surrender” werd een lekker indierock nummertje dat redelijk rustig begint met wat geklap en een gitaar. Dankzij Wills stem wordt meteen duidelijk dat er ons nog veel meer te wachten staat. Het achtergrondkoortje zet de toon, maar dankzij de uptempo piano bloeit het nummer pas helemaal open. Het is nu al onmogelijk om niet mee te knikken, maar de Amerikaan weet van geen ophouden. Hij gebruikt zijn stem uitermate goed en hangt een soort jazzy folkgroove doorheen “Surrender”. Tegen het einde komt er een soort breakdown waarin het achtergrondkoor de song in een laatste plooi legt. Sterk werk van Butler, want er zitten heel veel verschillende invloeden (zelfs van Arcade Fire) in zijn nieuwste single verwerkt en dat weet ons vast en zeker te vermaken.

Generations verschijnt op 25 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2069 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Butler + Sister Squares @ Botanique (Grand Salon): Artistieke intensiteit

Wie Arcade Fire al eens live zag, zal Will Butler ongetwijfeld kennen als de excentrieke broer van de frontman die doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares (★★★½): Degelijke doorstart

Het is moeilijk om geen referentie naar Arcade Fire te maken als het over Will Butler gaat. De broer van de onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - “Arrow of Time”

Het leven van Will Butler zit de laatste tijd vol nieuwe wendingen. Nadat de man besloot om zijn broer en diens band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.