Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens – “Video Game”

Doorheen zijn carrière heeft Sufjan Stevens gezongen over Superman, ufo’s, de seriemoordenaar John Wayne Gacy Jr., zombies en Kerstmis. Daarnaast heeft de Amerikaanse multi-instrumentalist het vaak over religie, geaardheid en de dood. Soms aan de hand van ontroerende folk, soms met dreunende elektronische beats. Na het monstersucces van Carrie & Lowell (2013) lijkt Sufjan resoluut te hebben gekozen voor het tweede, met projecten als Planetarium (2017) en Aporia (2020) tot gevolg. The Ascension is het nieuwste album dat Sufjan Stevens beetje bij beetje uitbrengt en na het twaalf minuten lang te hebben gehad over Amerika, is het tijd voor een spelletje.

In tegenstelling tot “America” en diens B-kant “My Rajneesh” duurt “Video Game” geen tien (of meer) minuten. Minder nog: op net geen vijf minuten krijgt Sufjan Stevens ons aan het dansen op zijn meest toegankelijke single sinds zijn bijdrage aan de film Call My By Your Name. Op een aanstekelijke melodie zingt Sufjan Stevens dat hij ons videospel niet wil spelen. Hoewel de begeleiding nog steeds bestaat uit zweverige synths, wordt het nummer in het ritme gehouden door strakke percussie. Zeker dat je niet wil meespelen, Sufjan? We hebben het nog zo naar onze zin!

The Ascension wordt verwacht op 25 september.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief