Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single the OBGMs – “Fight Song”

Canada en punk: het gaat al tamelijk ver terug en het stelde zelden teleur. Denk aan NoMeansNo, D.O.A., the Hanson Brothers en ga zo maar verder. Voeg daar vandaag the OBGMs ook maar aan toe, want Canadese punk was altijd (laten we SUM 41 en Avril Lavigne buiten beschouwing houden) punk met een hoek af. En dat is hier eveneens het geval. Dit is geen punkrock die zonder meer kan beluisterd worden, maar het is gewoon goede punk met een snuifje rock ‘n roll.

The OBGMs zijn met drie, komen uit Toronto en brengen ons zelfs meer dan punk, namelijk Afropunk. In 2017 debuteerden ze met hun self-titled album en eerder dit jaar leverden ze reeds singles “Not Again” en “Cash” af. De muziek doet op de een of andere manier Belgisch klinken, en dan denk ik aan groepen zoals Equal Idiots, CRACKUPS… Het is punk die zeer vol klinkt en toch wel wat rock ‘n roll invloeden over zich heeft. Zingen doen ze met twee en dat geeft de muziek wat extra power. De ene zingt wat schor terwijl de andere tamelijk clean zingt. “Fight Song” heeft maar één negatief aspect over zich, en dat is dat het te kort is. Het zit ook zo vol dat je het gevoel krijgt dat het echt langer had mogen duren.

Maar toch leveren deze heren een lekkere schijf af die je makkelijk tijdens deze warme dagen zonder airco kan afspelen. Wij zijn fan en 30 oktober komt hun nieuwe plaat The Ends uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Don Kapot - Hooligan (★★★½): Avontuurlijke afropunk en freejazz

Onze vruchtbare Belgische bodem kweekt wel vaker van die frisse grensoverschrijdende hedendaagse jazzprojecten, en die weten steeds beter hun weg naar een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The OBGMs - "Outsah"

Als er een band is die het cliché teniet doet dat Canadezen softe en te vriendelijke mensen zijn, is het wel The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The OBGMs - "Not Again"

The OBGMs is een punkband uit het Canadese Ontario. In 2017 verscheen het debuut van het drietal en reeds toen voelde je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.