Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Japanese House feat. Justin Vernon – “Dionne”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

The Japanese House komt vandaag met een gloednieuwe ep, maar omdat de ep eigenlijk enkel nummers bevat die al uit zijn, zullen we het eens hebben over de gloednieuwe single op het vierdelige plaatje. Op Chewing Cotton Wool krijg je “Something Has To Change” en de titeltrack te horen die vorig jaar verschenen, samen met een etherisch openingsnummer “Sharing Beds” dat meer als een intro lijkt te dienen. Dan is “Dionne” samen met Justin Vernon toch het piece d’oeuvre van de ep geworden, waarbij de vocals van The Japanese House perfect met die van Justin Vernon (Bon Iver) in interactie gaan.

Justin Vernon lijkt niet weg te slaan uit het nieuws de laatste tijd. Nadat hij samen met Taylor Swift werkte en een nummer uitbracht met onder andere Bruce Springsteen, doet hij het nu met The Japanese House. Toch is het Amber Bain die in het begin met alle aandacht gaat lopen en je zo al op een melancholische wolk laat meedrijven. Tijdens het refrein krijg je dan de typische Justin Vernon vocals met de nodige autotune te horen. Muzikaal werd “Dionne” een dromerig synthpopliedje boordevol details, waarbij een epische opbouw nooit ver weg is. Het zorgt voor een magische combinatie en we zijn zeker dat we nog meer van dit willen horen. Hopelijk blijft het dus niet bij een eenmalige samenwerking.

Facebook / Instagram

3041 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Will Graefe - Marine Life (★★★★): Navigeren in een zee van liefdesverdriet

De uit Brooklyn afkomstige Will Graefe kennen we als gitarist van onder andere de alternatieve country/folkgroep Okkervil River en de indieband Landlady,…
AlbumsRecensies

Tenfold - Reply to All (★★★½): Antwoord op muzikale voorbeelden

Zes jaar na haar debuut-ep komt dan eindelijk Tenfolds eerste echte album uit. Singer-songwriter Tineke Hussaarts heeft de mensen om haar heen…
AlbumsRecensies

Wild Pink – A Billion Little Lights (★★): Oersaaie bakvissenmuziek

Jezus. Wij hebben als recensent de gewoonte een plaat drie keer te beluisteren vooraleer een oordeel te vellen, maar soms is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.