Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Japanese House feat. Justin Vernon – “Dionne”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

The Japanese House komt vandaag met een gloednieuwe ep, maar omdat de ep eigenlijk enkel nummers bevat die al uit zijn, zullen we het eens hebben over de gloednieuwe single op het vierdelige plaatje. Op Chewing Cotton Wool krijg je “Something Has To Change” en de titeltrack te horen die vorig jaar verschenen, samen met een etherisch openingsnummer “Sharing Beds” dat meer als een intro lijkt te dienen. Dan is “Dionne” samen met Justin Vernon toch het piece d’oeuvre van de ep geworden, waarbij de vocals van The Japanese House perfect met die van Justin Vernon (Bon Iver) in interactie gaan.

Justin Vernon lijkt niet weg te slaan uit het nieuws de laatste tijd. Nadat hij samen met Taylor Swift werkte en een nummer uitbracht met onder andere Bruce Springsteen, doet hij het nu met The Japanese House. Toch is het Amber Bain die in het begin met alle aandacht gaat lopen en je zo al op een melancholische wolk laat meedrijven. Tijdens het refrein krijg je dan de typische Justin Vernon vocals met de nodige autotune te horen. Muzikaal werd “Dionne” een dromerig synthpopliedje boordevol details, waarbij een epische opbouw nooit ver weg is. Het zorgt voor een magische combinatie en we zijn zeker dat we nog meer van dit willen horen. Hopelijk blijft het dus niet bij een eenmalige samenwerking.

Facebook / Instagram

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jasmine Jethwa - "Have I Ever Been"

Jasmine Jethwa keerde twee jaar na haar debuut-ep Hurricane terug met nieuwe muziek en heeft duidelijk niet stilgezeten. De Zuid-Londense noemt onder meer…
LiveRecensies

Bon Iver @ Sportpaleis: Geduld is de schoonste deugd

Wat een geluk dat Justin Vernon niet bekend is met het oervlaamse spreekwoord ‘Van uitstel komt afstel’. Initieel zouden Vernon en zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - "Weird Goodbyes" (feat. Bon Iver)

Het was van I Am Easy to Find uit 2019 geleden dat The National nog eens met albumgerelateerde muziek op de proppen kwam, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.