Nieuwe singles

Nieuwe single Bon Iver (feat. Bruce Springsteen, Elsa Jensen, Jenny Lewis & Jenn Wasner) – “AUATC”

Archief Bon Iver @ Mad Cool Festival © Andres Iglesias

In de echte wereld is het – alleen al afgaande op de temperaturen – zomer, maar in de wereld van Bon Iver is die al lang gepasseerd. Justin Vernon en co hebben er namelijk de gewoonte van gemaakt om elk album dat de band maakt symbool te laten staan voor een seizoen. Zo startten we met For Emma, Forever Ago in de winter, gingen we met Bon Iver, Bon Iver naar de lente, 22, A Million stond voor de zomer en met i,i eindigden we vorig jaar in de herfst. Alle jaargetijden passeerden dus al de revue, maar dat betekent niet dat de Amerikanen het daarbij laten. Bon Iver: Season Five ging enkele maanden geleden van start met “PDLIF“. Of dat ook effectief een nieuw album betekent, is nog maar de vraag. Het bleef – op een feature op Taylor Swifts folklore na – ijzig stil rond het project van Vernon. Tot nu, want met “AUATC” – kort voor “Ate Up All Their Cake” – krijgen we een tweede episode voorgeschoteld.

Het nieuwste exemplaar van Bon Iver klinkt voor sommigen misschien redelijk bekend in de oren en dat is geen toeval. Enkele jaren geleden bracht Justin Vernon het nummer al uit als demo, maar nu krijgt het eindelijk een afgewerkte release. Ook toen werd er al samengewerkt met Phil Cook, een goede vriend alsook collega van de Amerikaan. Aan die demo van enkele jaren geleden is flink gesleuteld, want de band heeft er heel wat nieuwe elementen aan toegevoegd. Te beginnen met Bruce Springsteen. Het icoon is, net als Elsa Jensen, Jenny Lewis (Rilo Kiley) en Jenn Wasner (Wye Oak), terug te horen op de single Wat lijkt te starten als een leuk pianonummer, draait al snel uit in een typische Bon Iver-song boordevol kleine details. Gaande van ondersteunende blazers, over lichte elektronische glitches en als kers op de taart een zwaar bewerkte stem. Doordat “AUATC” slechts een dikke twee minuten duurt, vliegt de single voorbij, maar toch heb je nooit het gevoel dat er te veel in gepropt zit. Justin heeft duidelijk z’n best gedaan en laat zijn oude zelf samenwerken met zijn nieuwe. Het resultaat mag er zeker en vast zijn!

De show van Bon Iver in het Sportpaleis werd verplaatst naar 17 januari volgend jaar. Die stond initieel in het teken van i,i, maar misschien heeft de band tegen dan alweer een nieuwe plaat klaar. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 augustus 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief