Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Japanese House – “Chewing Cotton Wool”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

The Japanese House heeft verdacht weinig weg van Japanse invloeden. Waar Amber Bain, de dame achter deze naam, dan weer wel consequent in is, is het vertrappelen van ons hart tot er enkel een vage herinnering van gemoedsrust overblijft. Na vorige single “Something Has To Change” vonden we alleszins niet dat er iets veranderd diende te worden aan de sound. Zodoende ligt nieuwste exemplaar “Chewing Cotton Wool” volledig in de lijn van The Japanese House’s gekende deprimerende, maar immer aandoenlijke klank.

“Chewing Cotton Wool” gaat zoals zo vaak over een verloren liefde, wiens herinnering op elk moment kan opduiken in elk voorwerp of iedere ervaring. Amber Bain bezingt een pijnlijk gemis dat de voorgrond van haar leven zonder genade inpalmt en het uitzicht op verlichting nog niet toegelaten heeft. Ze lijkt er zelfs zodanig van ondersteboven dat ze haar gebruikelijke elektronica koest houdt en anders inzet dan voorheen. “Chewing Cotton Wool” klinkt kalm, teert vooral op Bains stemgeluid en kabbelt voortdurend voort terwijl er stilletjes, maar toch wanhopig vastgehouden wordt aan de laatste herinneringen van die ene persoon. Nergens komt het nummer tot een hoogtepunt, aangezien het de weergave is van één lang emotioneel dieptepunt. Amber Bain blinkt uit in het zachtjes schreeuwen om liefde, en het is weer goed raak.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 november 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief