Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Japanese House – “Something Has To Change”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Na meerdere ep’s bracht The Japanese House haar debuutplaat uit toen de lente van dit jaar begon te ontluiken. Kwestie van die doorgaans rooskleurige periode van een nostalgische slag in het gezicht te voorzien, terwijl er tegelijk nog een hoopvolle frisheid als ondertoon doorsijpelt. Een speciale sound dus, die van Amber Bain. Marika Hackman brak haar hart en door The Japanese House’s sound en teksten die daar overduidelijk uit volgen, barst ook het onze telkens opnieuw op de meest fragiele manier in ontelbare stukjes. Ook vandaag kunnen we ons vuilblikje weer bovenhalen om de restjes bijeen te schrapen na het nieuwe “Something Has To Change”.

Aan de sound moet er in ieder geval niets veranderen, want die is weer de originele emotionaliteit zelve zoals we het graag hebben van The Japanese House. Ze heeft haar typische, breedgerekte en elektronische instrumentals in de aanbieding en legt er een heartfelt en diep inhakkende zangmelodie over met een al even intense tekst. Het plaatje klopt weer volledig, al lijkt dat een ander paar mouwen in Bains liefdesleven. Vrolijk worden we er niet van, want “Something Has To Change” is weer een vermomde schreeuw naar warmte, veiligheid en zorgeloosheid. Een zorgvuldig aangebrachte krop in de keel die je niet zomaar weg kan slikken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Japanese House feat. Justin Vernon - "Dionne"

The Japanese House komt vandaag met een gloednieuwe ep, maar omdat de ep eigenlijk enkel nummers bevat die al uit zijn, zullen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Japanese House - "Chewing Cotton Wool"

The Japanese House heeft verdacht weinig weg van Japanse invloeden. Waar Amber Bain, de dame achter deze naam, dan weer wel consequent…
LiveRecensies

M-Idzomer 2019: Dag 4 met o.a. Trixie Whitley en The Japanese House

Het zomert in Leuven, want ook dit jaar kan je weer in het M-Museum terecht voor het vier daagse festival M-Idzomer. Jaarlijks programmeert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.