Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “Prayer”

Na een korte zijsprong naar klassieke muziek met Six Lethargies is Keaton Henson weer helemaal op het pad van de breekbare folk. Eerder dit jaar verschenen al “Career Day” en “Ontario” van zijn hand, en met “Prayer” doet Keaton er nog een schepje bovenop. De gitaar tokkelt, de strijkers strelen en de hoge stem ontroert. Keaton Henson weet als geen ander je humeur de dieperik in te sleuren, hoe vrolijk je aanvankelijk ook was. Dat is niet altijd wenselijk – zeker niet als je je sowieso al minder goed voelt – maar het is wel een enorm talent. De manier waarop Keaton Henson zijn gevoelens weet over te brengen en te delen met zijn luisteraars is werkelijk fenomenaal.

“Prayer” is een voorbereiding op onvermijdelijk afscheid, het besef dat je ooit vaarwel moet zeggen. Wanneer je weet dat de vader van Keaton Henson een tijdje geleden is overleden, wordt het duidelijk waar hij zijn inspiratie haalde. Toch neemt Keaton nergens in het nummer letterlijk afscheid. Daarvoor dient de instrumentele outro die vergezeld wordt door een audio-opname uit Keatons kinderjaren. Om de stem te horen van Keatons vader, in combinatie met de videoclip, is enorm ontroerend. Keaton Henson slaagt erin je enorm slecht en verdrietig te laten voelen in zijn plaats, maar biedt tegelijkertijd ook troost met zijn mooie muziek.

Samen met “Prayer” is het nieuwe album van Keaton Henson aangekondigd. Moments, waarin de ziekte van zijn vader uitvoerig wordt verwerkt, komt uit op 23 oktober.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Keaton Henson - House Party (★★★★): De maskers vallen af

Frivole meezingers, rauwe gitaarsolo’s en zowaar optimistische haast hoopvolle melodieën: wie zich de laatste jaren liet onderdompelen in Keaton Henson’s donkere zielenroerselen…
AlbumsRecensies

Keaton Henson - Fragments EP (★★★★): Brokjes verdriet aan elkaar lijmen

Hoeveel hartzeer en tegenslag kan een mens eigenlijk aan. Sinds zijn debuut Dear ongeveer tien jaar geleden bezong de Londense Keaton Henson al lief en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson - "No Love Lost"

Keaton Henson is een Brit die niet veel nodig heeft om zijn gevoelens om te zetten in muziek. In de herfst van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.