Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “Prayer”

Na een korte zijsprong naar klassieke muziek met Six Lethargies is Keaton Henson weer helemaal op het pad van de breekbare folk. Eerder dit jaar verschenen al “Career Day” en “Ontario” van zijn hand, en met “Prayer” doet Keaton er nog een schepje bovenop. De gitaar tokkelt, de strijkers strelen en de hoge stem ontroert. Keaton Henson weet als geen ander je humeur de dieperik in te sleuren, hoe vrolijk je aanvankelijk ook was. Dat is niet altijd wenselijk – zeker niet als je je sowieso al minder goed voelt – maar het is wel een enorm talent. De manier waarop Keaton Henson zijn gevoelens weet over te brengen en te delen met zijn luisteraars is werkelijk fenomenaal.

“Prayer” is een voorbereiding op onvermijdelijk afscheid, het besef dat je ooit vaarwel moet zeggen. Wanneer je weet dat de vader van Keaton Henson een tijdje geleden is overleden, wordt het duidelijk waar hij zijn inspiratie haalde. Toch neemt Keaton nergens in het nummer letterlijk afscheid. Daarvoor dient de instrumentele outro die vergezeld wordt door een audio-opname uit Keatons kinderjaren. Om de stem te horen van Keatons vader, in combinatie met de videoclip, is enorm ontroerend. Keaton Henson slaagt erin je enorm slecht en verdrietig te laten voelen in zijn plaats, maar biedt tegelijkertijd ook troost met zijn mooie muziek.

Samen met “Prayer” is het nieuwe album van Keaton Henson aangekondigd. Moments, waarin de ziekte van zijn vader uitvoerig wordt verwerkt, komt uit op 23 oktober.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Keaton Henson - Monument (★★★★★): Kroniek van een aangekondigde dood

Hoe we muziek beoordelen, hangt vaak af van de context waarin we die beluisteren. Net zoals een horrorfilm plots veel minder eng…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson - "Ontario"

Enkele weken geleden bracht Keaton Henson zonder veel aankondiging zijn nieuwe single “Career Day” uit. Nu daar vandaag een tweede nummer bovenop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.