Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “Career Day”

Het was nog maar vorig jaar toen Keaton Henson een klassieke plaat uitbracht. Voor zijn zachte folk muziek moeten we terug naar 2016 toen hij met Kindly Now een laatste breekbaar werk uitbracht. Daar lijkt nu verandering in te komen, want met “Career Day” horen we Henson terug achter zijn gitaar. Het is de eerste song van Henson in deze vorm sinds het in 2017 uitgebrachte “Epilogue”. Of dit een voorbode is van een nieuwe plaat is nog koffiedik kijken.

Wat zijn we blij dat Keaton Henson zijn gitaar terug opgepakt heeft. Zijn fragiele stem doet ons hart al van bij het begin breken en we worden rustig gezalfd gedurende net geen vijf minuten. Buiten een simpel gitaartje en wat melancholische kracht op de achtergrond, is er muzikaal verder weinig te beleven in de song, maar dat is ook niet nodig. De kracht van deze single zit hem in de vocals van Henson en de breekbare tekst, en dat kan je gerust letterlijk nemen met de zin: ‘I’m paper thin, please just break me’. Luister deze single dus op een rustig moment en laat je helemaal meeslepen in de wereld van Henson.

13 mei 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief