Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson – “Ontario”

Enkele weken geleden bracht Keaton Henson zonder veel aankondiging zijn nieuwe single “Career Day” uit. Nu daar vandaag een tweede nummer bovenop komt, zouden we wel eens een nieuw album kunnen verwachten. Op Six Lithargies, het vorige album van Keaton Henson, hoorden we de folkrockmuzikant uit Londen zelf niet zingen. Het album werd geschreven door Henson, maar de nummers werden uitgebracht door het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Het lijkt er op dat hij ons op zijn mogelijks volgende album terug meeneemt op een reis van poëtische teksten onder leiding van zijn fragiele, maar hartverwarmende stem.

De tweede stop van deze reis is “Ontario”. Keaton beschrijft in het nummer de plaats waar hij troost en kalmte vindt. Net zoals zijn eerste single bevat de videoclip beelden die door Keaton zelf zijn gefilmd. Hoewel “Career Day” vergezeld wordt door enkel Keatons stem en gitaar, komen er bij “Ontario” meer instrumenten aan te pas. Geen overweldigend orkest, wel een repetitieve beat die naar het einde van het nummer openbloeit. We hoorden Keaton Henson nog niet vaak experimenteren met elektronische geluiden, maar bij “Ontario” slaagt hij er wel in zijn eigenheid te behouden met een mix van nieuw en herkenbaar geluid. “Ontario” grijpt weliswaar minder naar de keel dan we gewoon zijn van Henson en houdt ons bijgevolg iets minder lang vast. Desondanks zou het nummer niet misstaan op een album. Of we Keaton Henson ook live aan het werk kunnen zien, valt nog af te wachten aangezien we weten dat de artiest het door zijn podiumvrees graag kleinschalig aanpakt.

De inkomsten van de single doneert Henson aan Legacy of Hope Foundation en Southall Black Sisters, ook hij volgt de grote solidariteitsgolf die nu door de wereld walst en dat siert hem.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Keaton Henson - House Party (★★★★): De maskers vallen af

Frivole meezingers, rauwe gitaarsolo’s en zowaar optimistische haast hoopvolle melodieën: wie zich de laatste jaren liet onderdompelen in Keaton Henson’s donkere zielenroerselen…
AlbumsRecensies

Keaton Henson - Fragments EP (★★★★): Brokjes verdriet aan elkaar lijmen

Hoeveel hartzeer en tegenslag kan een mens eigenlijk aan. Sinds zijn debuut Dear ongeveer tien jaar geleden bezong de Londense Keaton Henson al lief en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keaton Henson - "No Love Lost"

Keaton Henson is een Brit die niet veel nodig heeft om zijn gevoelens om te zetten in muziek. In de herfst van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.