Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Model Village”

© Tom Ham

In onze reeks postpunkbands die we wel weten te appreciëren, staat IDLES bovenaan als één van de bekendste. Dat is straf, want de groep heeft tot dusver nog maar twee platen uit. Op 25 september komt daar een derde bij en we kregen al heel wat voorsmaakjes in de vorm van “Mr. Motivator”, “Grounds” en “A Hymn”. Vandaag staat “Model Village” op de planning. Het is een stevig en aanstekelijk nummer geworden. Er is trouwens ook een heel mooie geanimeerde videoclip voor de song; die werd gemaakt door niemand minder dan regisseur Michel Gondry en zijn broer Olivier. De vorige clip die de broers samen maakten was “Star Guitar” van The Chemical Brothers. Dit keer werd het in lockdown gemaakt, maar het resultaat lijkt ons even memorabel te worden.

Genoeg over de beelden, we moeten het natuurlijk ook nog over het muzikale hebben. “Model Village” is meteen één van de meest toegankelijke songs die we al uit ULTRA MONO te horen kregen. Een repetitieve gitaar zet het in gang en je voelt de energie er direct inkomen als Joe Talbot zijn duivels ontbindt. Het nummer explodeert daarna volledig. Je kan voelen dat dit een IDLES nummer is dat live de volledige zaal in vuur en vlam kan zetten. Het bevat intensiteit, power en vooral de typische IDLES-kruiden die het geheel de coolness geeft dat het nodig heeft. Dit is hoe we IDLES het liefst horen en we kunnen dan ook niet wachten tot 25 september!

11 augustus 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief