Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Grounds”

© Tom Ham

IDLES kan je toch wel een van de hedendaagse vaandeldragers noemen van de postpunk scene in Groot-Brittanië. Met Joy as an Act of Resistance hebben ze al een klassieker onder hun naam staan, en daar komt met Ultra Mono binnenkort een vervolg op. Op het album krijgen we Jehnny Beth, Warren Ellis (Nick Cave and the Bad Seeds), David Yow en Jamie Cullum te horen. Volgens IDLES werd het sonisch gemaakt om een hiphopgevoel te krijgen. De nieuwe plaat van IDLES verschijnt op 25 september, waaruit we eerder al “Mr. Motivator” te horen kregen. Nu is er met “Grounds” een donkerder vervolg aangekomen.

“Grounds” is gebouwd rond één pulserende drum waar Joe Talbot zijn stem overal rond wringt. In zijn typische verhalende stembereik zorgt hij voor de kracht in het nummer en door de chaotische gitaren die alle richtingen uitgaan, komt de single ook heel dreigend over. Inhoudelijk zit er weer heel wat maatschappijkritiek in met onder meer een referentie naar de hedendaagse problematiek wanneer Talbot ‘Black is beautiful’ verkondigt. De song speelden ze al even live, dus actueel blijft hun muziek altijd. Eens de song op het eind ontspoort, voel je dat dit nog maar het begin is van wat we mogen verwachten op de nieuwe plaat. Wederom een valse trage die laat wachten op zijn echte climax, we kunnen niet wachten om die climax te horen te krijgen.

16 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief