Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Grounds”

© Tom Ham

IDLES kan je toch wel een van de hedendaagse vaandeldragers noemen van de postpunk scene in Groot-Brittanië. Met Joy as an Act of Resistance hebben ze al een klassieker onder hun naam staan, en daar komt met Ultra Mono binnenkort een vervolg op. Op het album krijgen we Jehnny Beth, Warren Ellis (Nick Cave and the Bad Seeds), David Yow en Jamie Cullum te horen. Volgens IDLES werd het sonisch gemaakt om een hiphopgevoel te krijgen. De nieuwe plaat van IDLES verschijnt op 25 september, waaruit we eerder al “Mr. Motivator” te horen kregen. Nu is er met “Grounds” een donkerder vervolg aangekomen.

“Grounds” is gebouwd rond één pulserende drum waar Joe Talbot zijn stem overal rond wringt. In zijn typische verhalende stembereik zorgt hij voor de kracht in het nummer en door de chaotische gitaren die alle richtingen uitgaan, komt de single ook heel dreigend over. Inhoudelijk zit er weer heel wat maatschappijkritiek in met onder meer een referentie naar de hedendaagse problematiek wanneer Talbot ‘Black is beautiful’ verkondigt. De song speelden ze al even live, dus actueel blijft hun muziek altijd. Eens de song op het eind ontspoort, voel je dat dit nog maar het begin is van wat we mogen verwachten op de nieuwe plaat. Wederom een valse trage die laat wachten op zijn echte climax, we kunnen niet wachten om die climax te horen te krijgen.

2899 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

IDLES - Ultra Mono (★★★★): De botte bijl als verzoenend instrument

Pandemieën leerden ons onlangs dat het lijstje met dingen om naar uit te kijken verkort wordt, maar ook met een kort lijstje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "Model Village"

In onze reeks postpunkbands die we wel weten te appreciëren, staat IDLES bovenaan als één van de bekendste. Dat is straf, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.