Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Andy Bell – “Love Comes In Waves”

Als de naam Andy Bell niet meteen een belletje doet rinkelen bij jou, frissen we graag even uw geheugen op. Andy Bell werd begin jaren 90 bekend als lid van de shoegazeband Ride, speelde basgitaar bij Oasis en was gitarist bij Beady Eye. Een muzikaal palmares waar hij dus best trots op kan zijn. Nu, op zijn vijftigste verjaardag, kondigt de Brit een eerste soloplaat aan die wordt voorafgegaan door een eerste single “Love Comes In Waves”.

“Love Comes In Waves” begint met een repetitieve, maar catchy gitaarriff die doorheen het volledige nummer regelmatig terugkeert. Voorzien van een stevig tempo en de nodige ‘oohs’ en ‘aahs’ dendert deze single lekker door, waarbij de invloeden van bovengenoemde bands nooit veraf klinken. ‘Love comes in waves, psychedelic raves’, zingt Andy Bell aan het begin van het nummer. Het psychedelische aspect is dan ook niet ver te zoeken in de bijhorende videoclip.

Benieuwd of hij op zijn debuutplaat The View From Halfway Down, die op 9 oktober verschijnt, deze lijn doortrekt!

 

11 augustus 2020

About Author

Kenny Claeye


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief