Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nordmann – “Cryptonym”

© CPU – Jan van Hecke

Ongeveer twee weken geleden vond de laatste dag van een wel zeer bijzondere editie van Gent Jazz plaats. Met een beperkt publiek konden we telkens veilig in onze bubbel (het festival werd niet voor niets omgedoopt tot Gent Jazz 1.5) genieten van enkele hoogstaande jazzconcerten. Eén daarvan was zonder twijfel dat van Nordmann. Deze vierledige, Belgische band bracht ons de voorbije jaren al twee heerlijke albums jazz fusion, waarbij ze meermaals aantoonden dat jazz nog steeds actueel en aanwezig is in het muzieklandschap.

In de afgelopen maanden kregen we van Nordmann de twee singles “Cascade(s)” en “Star-fluff” voorgeschoteld als voorlopers van hun aangekondigde, derde album In Velvet. Op dat album moeten we nog wachten tot 18 september, maar in tussentijd verblijdt de band ons reeds met een derde nummer. “Cryptonym” is een iets pittiger nummer in vergelijking met de vorige releases, hoewel het toch in dezelfde zweverige sfeer blijft hangen. Een stevige baslijn wordt snel bijgestaan door enkele synths en een dromerige sax, waardoor het nummer op bepaalde momenten iets weg heeft van psychedelische rock. Alles samen kunnen we “Cryptonym” het best omschrijven als een intrigerende chaos, perfect om bij weg te dromen op deze zwoele zomeravonden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…
LiveRecensies

Nordmann @ Ancienne Belgique (AB Club): Giftige woestenij

Naast het Amerikaanse Morphine weet ook Nordmann een succesvolle brug te slaan tussen rock- en jazzmuziek. Sinds ze zilver pakten op Humo’s…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Intergalactic Lovers, Arab Strap en meer voor Cactusfestival 2022!

Het Brugse Cactusfestival is goed op dreef! Dat mag ook wel, na twee zomers gedwongen stilzitten, dus bij deze dropt de organisatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.