Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bull – “Disco Living”

Als je uit Engeland komt, heb je rock-technisch gezien toch wel een degelijke voorsprong zou je denken. Denk maar aan de geschiedenis en welke bands Engeland ons al gebracht heeft. Daar waar het aanbod zo groot is, is de kans op een doorbraak natuurlijk ook wel iets moeilijker. Bull komt uit York en houdt van bands met een P: Pixies, Pavement en Pumpkins. U bent gewaarschuwd.

De single begint met een Lemonheads-achtige gitaar en bouwt (samen met een koekoek) op naar een leuk, gestaag nummer. De gitaren worden soms omgezet naar wat meer distortion en af en toe knalt er eens Dinosaur Jr.-gewijs een solo door de boxen. Toch is dit vooral een heel vlot verteerbaar nummer dat een hoog zomers gehalte heeft. En laat dat net nu met deze hoge temperaturen erg welkom zijn.

De invloeden zijn duidelijk, en het zou zo maar kunnen zijn dat Bull een goede combinatie te pakken heeft. Het doet echt wel smaken naar meer. Tijd voor een pintje, schol!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 augustus 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief