Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joji & Diplo – “Daylight”

Het is een understatement om te zeggen dat zowel Joji als Diplo creatieve duizendpoten zijn. Zo kan je die eerste bijvoorbeeld kennen als Filthy Frank; die YouTuber in dat fluoroze latex-pakje, terwijl Diplo met Major Lazer, L.S.D. en natuurlijk onder zijn eigen naam een hitmachine pur sang is. De twee hintten al een tijdje naar een samenwerking en dat kwam toch wel als een verrassing. De Japanse zanger maakt bijvoorbeeld nogal donkere r&b, terwijl alles wat Diplo aanraakt in een grote dancehit verandert. Het was dus koffiedik kijken naar wat we konden verwachten van “Daylight”. Toen we echter te weten kwamen dat het nummer op Joji’s tweede plaat zou komen, hadden we met “Gimme Love” en “Run” al een houvast.

Onze vermoedens werden in elk geval bevestigd, want op “Daylight” krijgen we een andere Diplo te horen dan we gewoon waren. De donkere lijn vanop de vorige nummers wordt dan ook voor een deel doorgetrokken, maar toch hangt er een redelijk dansbare beat doorheen deze single. Het tempo ligt weliswaar vrij laag, maar de Amerikaanse producer heeft een lichtere schwung in het donkere nummer van de Japanner weten te steken. De vele synths en de gitaarsample zorgen dan weer voor een verfrissend effect. Het is het duo gelukt om melancholie en een zomerse vibe hand in hand te laten gaan. Hoewel het nummer gaat over een emotioneel onderwerp als het beëindigen van een relatie, hebben we nooit een zwaar gevoel. “Daylight” kan je bij de eerste luisterbeurt misschien nog niet voor de volle honderd procent overtuigen, maar geloof ons: het is een slowburner.

Joji’s tweede plaat Nectar werd uitgesteld naar 25 september.

Joji: Facebook / Instagram

Diplo: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

971 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo & Damian Lazarus - "Don't Be Afraid" (feat. Jungle)

Wie Diplo niet kent van zijn solowerk als dj en producer, kent hem ongetwijfeld als lid van Major Lazer of van LSD…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tommy Cash - "ZUCCENBERG" (feat. $uicideboy$ & Diplo)

Een genre vastplakken op Tommy Cash is net zoals appelen met peren vergelijken, dat gaat gewoon niet. Elk nummer dat Tommy Cash…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silk City - "New Love" (feat. Ellie Goulding)

Silk City is niet de grootste naam in de muziekwereld. Als het je iets zegt, denk je wellicht aan “Electricity” dat in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.