Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joji – “Run”

De overstap van YouTube naar muzikant is tegenwoordig snel gemaakt. Een voorbeeld dicht bij huis is de Nederlandse sensatie Joost, maar ook op internationaal niveau durft het al eens voorvallen dat een YouTuber de carrièreswitch maakt. Filthy Frank deed het een paar jaar geleden al, toen hij zichzelf transformeerde tot Joji. De Japanner maakt iets tussen r&b en triphop en af en toe komt er zelfs een gitaar aan te pas. Om een beeld te schetsen: Joji wordt onder de jeugd wel eens de mannelijke Billie Eilish genoemd. Zijn debuutplaat BALLADS 1 was dan ook een regelrecht schot in de roos, maar op een opvolger is het nu toch al enkele jaren wachten. Na “Sanctuary” vorig jaar, krijgen we eindelijk terug nieuwe muziek van Joji in de vorm van “Run”.

Op dat nummer verrijkt Joji zijn grenzen, want het is zowaar een gitaar die de hele single op haar schouders draagt. Even later neemt er wel een stevige beat de bovenhand, maar de gitaar verdwijnt nooit. De man maakt op zijn nieuwste exemplaar ook meer gebruik van zijn stem en durft, met onder andere enkele uithalen, wat meer te experimenteren. Tekstueel snappen we de vergelijking met Billie Eilish wel. “Run” klinkt eerder depressief en de man legt zijn ziel bloot door te zingen dat hij zich niet genoeg voelt. De donkerheid wordt tegen het einde van het nummer onderbroken voor een heuse gitaarsolo; iets wat we niet meteen verwachtten op een nummer van Joji. Met veel echo loopt de single dan uit elkaar. Een stevige comeback van de Japanner, maar wij kunnen het wel smaken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

972 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Run"

Zeal & Ardor is nu toch wel al een aantal jaar een van de meest interessante projecten binnen de metal. Het geesteskind…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alioth - "Run"

Dat ons klein belgenlandje veel talent heeft, weten we allemaal. Alioth is daar hoogstpersoonlijk een voorbeeld van. De zanger met zijn fluwelen…
AlbumsRecensies

Joji - Nectar (★★★★): Een vocaal hoogtepunt

Een YouTuber die een carrièreswitch maakt naar muzikant, we zien het wel vaker. Ook de Japanse zanger George Kusunoki Miller, beter bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.