Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joji – “Run”

De overstap van YouTube naar muzikant is tegenwoordig snel gemaakt. Een voorbeeld dicht bij huis is de Nederlandse sensatie Joost, maar ook op internationaal niveau durft het al eens voorvallen dat een YouTuber de carrièreswitch maakt. Filthy Frank deed het een paar jaar geleden al, toen hij zichzelf transformeerde tot Joji. De Japanner maakt iets tussen r&b en triphop en af en toe komt er zelfs een gitaar aan te pas. Om een beeld te schetsen: Joji wordt onder de jeugd wel eens de mannelijke Billie Eilish genoemd. Zijn debuutplaat BALLADS 1 was dan ook een regelrecht schot in de roos, maar op een opvolger is het nu toch al enkele jaren wachten. Na “Sanctuary” vorig jaar, krijgen we eindelijk terug nieuwe muziek van Joji in de vorm van “Run”.

Op dat nummer verrijkt Joji zijn grenzen, want het is zowaar een gitaar die de hele single op haar schouders draagt. Even later neemt er wel een stevige beat de bovenhand, maar de gitaar verdwijnt nooit. De man maakt op zijn nieuwste exemplaar ook meer gebruik van zijn stem en durft, met onder andere enkele uithalen, wat meer te experimenteren. Tekstueel snappen we de vergelijking met Billie Eilish wel. “Run” klinkt eerder depressief en de man legt zijn ziel bloot door te zingen dat hij zich niet genoeg voelt. De donkerheid wordt tegen het einde van het nummer onderbroken voor een heuse gitaarsolo; iets wat we niet meteen verwachtten op een nummer van Joji. Met veel echo loopt de single dan uit elkaar. Een stevige comeback van de Japanner, maar wij kunnen het wel smaken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Froukje, Joji, Chase & Status en meer vullen de affiche van Pukkelpop aan!

Een nieuwe woensdag betekent ook deze week weer een nieuwe reeks namen voor Pukkelpop. Het Limburgse festival lijkt er een gewoonte van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.