Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bon Iver – “PDLIF”

Archief Bon Iver @ Mad Cool Festival © Andres Iglesias

Justin Vernon en de zijnen hebben er in 2019 een succesjaar op zitten. Met de release van hun vierde plaat i,i wisten de Amerikanen verschillende keren in de hitlijsten te belanden, en ook de show die erbij hoorde, beloofde een groots spektakel te worden. Normaal gezien zou Bon Iver met die show volgende week het Sportpaleis aandoen, maar om de gekende redenen gaat dat feestje niet door. Normaal gezien neemt de band altijd zijn tijd voor nieuwe muziek, maar een klein jaar na die plaat is Bon Iver nu al terug met de eerste episode van ‘Bon Iver: Season Five’. Of “PDLIF” – lees “Please Don’t Live In Fear” – de eerste single is van een nieuwe plaat is nog onduidelijk, maar het heeft er alle schijn van dat er een nieuw project aan zit te komen.

“PDLIF” ligt in het verlengde van i,i, maar toch ook weer niet. Het begint redelijk melancholisch met strijkers en een piano. Justins stem klinkt hoog, en hier en daar een beetje bewerkt en het lijkt erop alsof Bon Iver verdergaat waar de band vorig jaar stopte. Het nummer valt plots stil en dan neemt Kacy Hill de vocals voor haar rekening. Daarna begint alles melancholisch en vooral sterk elektronisch bewerkt door elkaar te lopen. Justins en Kacy’s stemmen verstrengelen in elkaar en alle instrumenten en effecten lopen bombastisch, maar gestroomlijnd door elkaar. Door alle chaos heen, horen we dan nog eens wat samples van “Visit Croatia” van Alabaster DePlume. Dankzij het coronavirus was het onmogelijk om samen te komen als band, waardoor alle instrumenten apart werden opgenomen. Daar valt in elk geval weinig van te merken, want Bon Iver blinkt weer uit in gewoon zichzelf zijn.

De show van Bon Iver in het Sportpaleis werd verplaatst naar 17 januari volgend jaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 april 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief