Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single T Truman – “Rock ‘n’ Roll”

Een band die we nu misschien wel het meest nodig hebben – op basis van de naam dan toch – is The Vaccines. Of we de mannen ook effectief snel zullen terugzien, betwijfelen we. De bandleden zijn namelijk stuk voor stuk druk bezig met hun nieuwe soloprojectjes. Zanger Justin Young en gitarist Timothy Lanham stampten vorig jaar al Halloweens uit de grond. Die laatste nam daar schijnbaar nog geen genoegen mee, want Lanham begon onlangs nóg een nieuw project onder de naam T Truman. Daar konden we al een dikke maand geleden “Holliday” van ontdekken en daaruit werd al snel duidelijk dat er niet echt een verschil is tussen zijn eigen sound en die van Halloweens. Het splinternieuwe “Rock ‘n’ Roll” klonk alvast veelbelovend, maar trekt die melancholische lijn gewoon verder.

Wie op basis van de titel scheurende gitaren en catchy drums verwacht, moeten we meteen teleurstellen. “Rock ‘n’ Roll” werd een melancholische pianoballade waarin Timothy zijn liefde voor het genre uitdrukt. We gaan eerlijk zijn, met een dikke vijf minuten op de teller moesten we ons een beetje door het nummer slepen. Niet dat de tweede van T Truman daarom slecht is, maar er gebeurt gewoon bitter weinig. De piano houdt het tempo redelijk sloom en ook die aanvullende elektronische effecten doen de single niet echt goed. De enige hoogtepunten komen er dankzij de vocale uithalen van de Brit. Zelf zei Lanham dat als hij in de jaren 70 leefde, hij een ‘raging success’ zou zijn. Jammer genoeg leven we nu in 2020 en moeten we zijn nieuwste exemplaar redelijk saai noemen.

“Rock ‘n’ Roll” is de tweede single van Born to be Right, de debuut-ep die op 25 september verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines - "Lunar Eclipse"

Bij het horen van The Vaccines denken we nog steeds met een vlaag van weemoed terug aan die heerlijke debuutplaat What Did You…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vaccines - "Sometimes, I Swear"

Je had het misschien gemist, maar met Back in Love City en opvolg-ep Planet of the Youth waren de mannen van The Vaccines de afgelopen jaren…
LiveRecensies

SONS @ Nieuwe Nor: Lawaai voor gevorderden

De grootste festivals van de Benelux op hun grondvesten laten schudden? Laat dat maar aan SONS over. Na een eclatante passage op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.