Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise – “I Wish”

Voor elektropop met een stevige hoek af, moet je bij het Britse Calva Louise zijn. En als we een stevige hoek zeggen, dan bedoelen we dat ook. Het drietal weet het genre zelfs zo uit te spelen, dat we het bijna niet meer herkennen. Vanuit alle uithoeken van het muziekspectrum worden er elementen aan hun muziek toegevoegd, wat uiteindelijk voor een bont, maar zeer smakelijk allegaartje zorgt. Nummers waarop je moeilijk stil kunt zitten dus en laat ook net dat iets zijn waar de band zelf niet goed in is. Vorig jaar kregen we met Rhinoceros nog een debuutplaat, maar vlak daarna volgde al meteen nieuwe muziek. Dit jaar stelde het drietal met POPURRÍ alweer een nieuwe ep samen, waarvan “I Wish” het derde en laatste nummer werd.

In vergelijking met die andere twee nummers is “I Wish” het zachtst, maar dat wil daarom helemaal niet zeggen dat je een rustige single op je bord krijgt. Al vanaf het begin besluipen de synths en stevige beats je van alle kanten. Enkele ogenblikken later barst het nummer pas helemaal los, want dan vliegt het tempo plots de hoogte in. Het nieuwste exemplaar van Calva Louise bevat dan ook weer heel wat kleine, doordachte invloeden, zoals bijvoorbeeld die plotse stemecho of flarden van elektrische gitaar. “I Wish” werd dus wederom een nummer vol verrassingen, met als enige zekerheid dat stilzitten geen optie is. Calva Louise voelt als een rollercoaster van alles en nog wat waar je zo snel mogelijk nog eens een ritje in wil maken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MAVEE - "I Wish"

Het is bijna drie jaar geleden dat de Brusselse zangeres MAVEE omgedoopt werd tot laureate van Sound Track. Een sterke start van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Tiranito"

Harde gitaren uit het Verenigd Koninkrijk… Als je Dansende Beren een beetje volgt, weet je dat er daar geen gebrek aan is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strange Bones & Calva Louise - "Nine Lives"

Heb jij je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als twee bombastische bands als Strange Bones en Calva Louise hun krachten bundelen?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.