Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang – “Stereo Nucleosis”

© CPU – Christophe Brysse

Als Red Fang nog eens nieuwe muziek uitbrengt, dan zijn stonerrock en heavy metalfans samen gelukkig. Het viertal brengt ons namelijk al sinds 2005 een brouwsel van geschreeuw en geriff dat gesmaakt wordt door liefhebbers van stevige muziek. Het is ondertussen echter al geleden van 2016 dat Red Fang ons een album bracht, met name het album Only Ghosts. Vorig jaar brachten ze met “Antidote” wel één single uit. Bon, tijd om je truckerpet, pint en spijkerjas uit te halen! Hell yeah.

Red Fang laat er duidelijk geen gras over groeien, openen doen ze met een agressief klinkende riff. Het duurt niet lang voor een ijle zangstem op het toneel verschijnt die je meezuigt in de ruige wereld van Red Fang. Het lied laat weinig ruimte voor adempauze, pas rond de twee minuten halen ze even het tempo eruit om het in te wisselen voor hevig slagwerk op de cimbalen en freestyle gitaarwerk. Hier tonen de kerels van Red Fang hun publiek wat ze kunnen, het stevige geluid dat nu door de speakers knalt, is van hoge klasse. Ze laten na deze climax het lied rustig uitbollen met een trage zware riff zodat we wat op adem te komen.

De single kwam uit via Adult Swim. Het zou tevens niet het laatste zijn wat we dit jaar van Red Fang horen. In een interview meldde de band al dat ze naargelang het najaar dichterbij komt nieuws over nieuwe muziek zullen droppen.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang - "Arrows"

Vier albums hebben ze nog maar op hun conto en toch is Red Fang al een goeie zestien jaar bezig. Op 4…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ruff Majik - "Who Keeps Score"

De Zuid-Afrikanen van Ruff Majik brachten al vier albums uit, maar blijven nog steeds wat onder de radar. Vreemd, want alle vier…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore – "CANTALOUPE"

Thurston Moore heeft niet stilgezeten na het uiteengaan van Sonic Youth. “Cantaloupe” is de tweede single van zijn zevende soloalbum By the Fire dat 25…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.