Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Fang – “Stereo Nucleosis”

© CPU – Christophe Brysse

Als Red Fang nog eens nieuwe muziek uitbrengt, dan zijn stonerrock en heavy metalfans samen gelukkig. Het viertal brengt ons namelijk al sinds 2005 een brouwsel van geschreeuw en geriff dat gesmaakt wordt door liefhebbers van stevige muziek. Het is ondertussen echter al geleden van 2016 dat Red Fang ons een album bracht, met name het album Only Ghosts. Vorig jaar brachten ze met “Antidote” wel één single uit. Bon, tijd om je truckerpet, pint en spijkerjas uit te halen! Hell yeah.

Red Fang laat er duidelijk geen gras over groeien, openen doen ze met een agressief klinkende riff. Het duurt niet lang voor een ijle zangstem op het toneel verschijnt die je meezuigt in de ruige wereld van Red Fang. Het lied laat weinig ruimte voor adempauze, pas rond de twee minuten halen ze even het tempo eruit om het in te wisselen voor hevig slagwerk op de cimbalen en freestyle gitaarwerk. Hier tonen de kerels van Red Fang hun publiek wat ze kunnen, het stevige geluid dat nu door de speakers knalt, is van hoge klasse. Ze laten na deze climax het lied rustig uitbollen met een trage zware riff zodat we wat op adem te komen.

De single kwam uit via Adult Swim. Het zou tevens niet het laatste zijn wat we dit jaar van Red Fang horen. In een interview meldde de band al dat ze naargelang het najaar dichterbij komt nieuws over nieuwe muziek zullen droppen.

Facebook

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Lung - Black Harvest (★★★★): Loodzware riffs, profetisch gezang, een melancholisch orgel, extase!

Green Lung veroverde in korte tijd een gewichtige plaats onder fans van stoner, doom, psychedelica en gelijkaardige subgenres van de metal- en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Lung - "Reaper's Scythe"

Green Lung, ofwel groene long, verwijst hier niet naar het Amazoneregenwoud maar naar iets nog veel beters. We hebben het namelijk over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.