Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hugh Harris – “Earth Like You”

© CPU- Willem Devriendt

Voor de britpopveteranen onder ons is Hugh Harris alvast geen onbekend gezicht meer. Als zijn naam niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, misschien zijn weelderige haarbos dan. Wellicht is het meer zijn rol als leadgitarist bij alombekende indierockband The Kooks waar Harris zijn populariteit haalt. Het afgelopen jaar loste de band een reeks ep’s met nummers die nooit een album zagen. Leuk om even nostalgisch terug te blikken naar de beginjaren, maar de dorst naar nieuw materiaal is daarmee niet gelest. Gelukkig weet Harris ons even de hand te reiken met “Earth Like You”, de debuutsingle van zijn soloproject.

Het nummer gaat van start met een fleurig pianodeuntje dat hand in hand met een akoestische gitaar de intro leidt. Zodra de drum invalt, krijgt het nummer een zonnig tempo waarvan je al snel gaat dromen. Met The Kooks in het achterhoofd is het even wennen wanneer Harris’ fragiele stem zich kenbaar maakt. Zeker wanneer die vergezeld wordt door een hemels achtergrondkoortje. Maar wanneer je met een neutrale visie naar dit nummer kijkt, is het eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Naar het midden van het nummer treden ook verschillende blaasinstrumenten op. In combinatie met de zwevende synthmelodieën zorgen ze voor een buitenaards landschap vol zoetigheden. Ideaal om even te mijmeren op een warme zomerdag met een drankje in de hand.

Harris bewijst met deze single dat hij zeker en vast meer te bieden heeft dan gitarist bij The Kooks. Een heerlijk, vernieuwend staaltje dreampop waarmee hij niet bang is een andere richting uit te slaan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

25 juli 2020

About Author

Rik Bontinck Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief