Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Everyone Says Hi – “Brain Freeze”

©Jono White

In de schaduw van zijn roemrijke verleden bij de Kaiser Chiefs, lanceert Nick Hodgson een nieuw muzikaal avontuur met Everyone Says Hi. Samen met gelouterde collega’s zoals Pete Denton, Glenn Moule, Ben Gordon en Tom Dawson, en het opvallende gastoptreden van Abi Harding van The Zutons op saxofoon, zet Hodgson een frisse stap voorwaarts. Everyone Says Hi manifesteert zich als een ensemble dat de ervaring en creatieve dynamiek van zijn leden bundelt om vernieuwende muzikale paden te bewandelen. De debuutsingle “Brain Freeze”, opgenomen in Londen, belooft een intrigerende voorbode te zijn van het aankomende debuutalbum dat later dit jaar verschijnt via Chrysalis Records.

Muzikaal gezien markeert “Brain Freeze” een significante stijlbreuk voor Hodgson. De single is geweven met onconventionele akkoorden wat resulteert in een klanktapijt dat zowel fris als onvoorspelbaar is. Het nummer drijft op een bed van strakke, pulserende drums en gelaagde gitaren, terwijl de saxofoon van Harding door de melodie snijdt met een bijna filmische flair. Deze elementen combineren tot een geluid dat zowel nostalgisch als onmiskenbaar modern aanvoelt, een testament van Hodgsons durf om muzikale grenzen te verleggen. Hodgsons herontdekking van zijn songwriting roots tijdens een bezoek aan zijn oude flat in Leeds, waar hij “Brain Freeze” schreef, toont zijn vastberadenheid om persoonlijke evolutie en experiment in zijn muziek te verweven.

Het is duidelijk dat Everyone Says Hi niet slechts een zijproject is. De samenwerking tussen de bandleden, die reeds in verschillende constellaties met elkaar hebben samengewerkt, speelt een cruciale rol in de synergie die dit nieuwe project uitstraalt. Met een albumrelease in het verschiet later dit jaar, is het duidelijk dat Everyone Says Hi een boeiende nieuwe pagina toevoegt aan Hodgsons muzikale pad.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Beautiful Girl"

Kaiser Chiefs is een band die het ene succes na het andere kende tussen 2005 en 2008. Nadien geeft de groep de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Burning In Flames"

Kaiser Chiefs heeft sinds 2005 reeds zeven langspeelplaten en een compilatiealbum uitgebracht en we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.