Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Misinterpretations”

Giant Rooks is geen onbekende naam meer in het Europese indierocklandschap. De vijfkoppige Duitse band bracht reeds drie stuk voor stuk steengoede eps uit en in augustus 2020 mogen we hun debuutalbum Rookery verwachten. “Misinterpretations” is de vierde single die we als voorsmaakje op dit album voorgeschoteld krijgen en opnieuw stelt Giant Rooks niet teleur.

Na het laid-back “What I Know Is All Quicksand”, het radiovriendelijke (lees: wat commerciëlere) “Watershed” en het catchy “Heat Up”, krijgen we nu een iets minder rechttoe rechtaan indierocknummer te horen. “Misinterpretations” klinkt wat ingetogener, maar heeft tegelijk toch een intensiteit die we nog niet vaak hoorden in een Giant Rooks-nummer. Hoewel alle bandleden zich nog maar in het begin van hun twintiger jaren bevinden, tonen ze zich met “Misinterpretations” in staat om een zeer volwassen sound neer te zetten.

Rookery komt uit op 28 augustus en Giant Rooks zal op een vooralsnog onbekende datum (om een ons allen welbekende reden) in Ancienne Belgique staan om hun debuutalbum voor te stellen. Iets om naar uit te kijken, lijkt ons.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Giant Rooks – Rookery (★★★★): Volwassen worden doe je zo

In 2015 werd in het Duitse Hamm door vijf jonge knapen een band opgericht die de naam Giant Rooks kreeg. Exact vijf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Heat Up"

De laatste jaren stonden voor Giant Rooks in het teken van veel spelen en nieuw publiek bereiken. De band uit het Duitse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "What I Know Is All Quicksand"

Giant Rooks wordt best vaak genoemd als dé nieuwe indiesensatie van Duitsland en wij kunnen dat zeker niet ontkennen. Zo hebben deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.