Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Heat Up”

De laatste jaren stonden voor Giant Rooks in het teken van veel spelen en nieuw publiek bereiken. De band uit het Duitse Hamm groeide ondertussen uit tot een van de meest veelbelovende indierockbands uit Duitsland en scoren ook in Europa steevast grote successen. Aan hun debuutplaat Rookery heeft Giant Rooks lange tijd gesleuteld, maar hij is dan toch afgeraakt en zal op 28 augustus overal te beluisteren zijn. Met de eerste twee singles “Watershed” en “What I Know Is All Quicksand” presenteerde de band zich alvast in topvorm en ook “Heat Up” is weer een oorworm van jewelste.

“Heat Up” gaat in dezelfde sterke lijn verder waarmee de band ons al met de vorige twee singles kon bekoren. Giant Rooks is enorm kunnen groeien en heeft zijn sound nog scherper op punt gezet. Hier en daar doet de band ons wat denken aan een kruising tussen alt-J en Everything Everything, maar dan misschien iets vrolijker en opgewekter. Het refrein van “Heat Up” blijft al na de eerste passage hangen en kan al binnen de kortste keren meegezongen worden. Giant Rooks is hiermee helemaal warmgedraaid voor de release van hun debuutplaat Rookery!

Voorlopig is het nog wachten op een nieuwe datum voor hun optreden in Brussel, maar de band liet in ieder geval al weten zeker en vast ons land aan te doen op hun volgende tour!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1420 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Giant Rooks – Rookery (★★★★): Volwassen worden doe je zo

In 2015 werd in het Duitse Hamm door vijf jonge knapen een band opgericht die de naam Giant Rooks kreeg. Exact vijf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Misinterpretations”

Giant Rooks is geen onbekende naam meer in het Europese indierocklandschap. De vijfkoppige Duitse band bracht reeds drie stuk voor stuk steengoede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "What I Know Is All Quicksand"

Giant Rooks wordt best vaak genoemd als dé nieuwe indiesensatie van Duitsland en wij kunnen dat zeker niet ontkennen. Zo hebben deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.