AlbumsRecensies

Nasty Cherry – Season 2 (★★★½): Futuristische nostalgie

Ruim een jaar geleden kregen we de eerste single van Nasty Cherry te horen. “Win” was meteen een schot in de roos en tot op heden het populairste nummer van Gabbriete Bechtel, Cloe Chaides, Georgia Somary en Deborah Know-Hewson. Het viertal bracht in november met Season 1 een eerste ep uit en ongeveer terzelfder tijd verscheen er een documentairereeks over Nasty Cherry op Netflix waardoor de hype uiteraard toenam. In de reeks zagen we hoe Charli XCX de bandleden bij elkaar bracht, hoe ze hun eerste nummers schreven, hoe Cloe de band even verliet en hoe Deborah er maar niet in slaagt bokalen open te krijgen. Ondertussen zijn we bekomen van de serie en is de hype misschien wat afgenomen, maar toch beginnen we met plezier te luisteren naar Season 2. 

Ook de tweede ep bestaat uit vijf nummers en single “Shoulda Known Better” is het openingslied. Het poppunk nummer bevat naast hedendaagse elementen ook aspecten die doen denken aan de jaren 2000. Nasty Cherry houdt niet van voorspelbaar zijn en zo ook op dit nummer. Het ritme verandert meer dan eens en zo weten de Cherry’s je aandacht op te eisen. Hetzelfde trucje wordt onder andere ook gebruikt op “Just The Way You Like It” en dat op een manier waarop we het leuk vinden. Dat nummer bevat zo nu en dan een subtiele funky gitaar, maar ook de samenzang heeft iets groovy. Nasty Cherry voegt hier en daar details toe aan de muziek waardoor de liedjes net dat ietsje meer worden.

Een gitaarsolo doet bij het eerder vermelde “Just The Way You Like It” denken aan rockmuziek, terwijl we bij “I Am King” even denken aan rapmuziek en opnieuw aan de muziek uit het begin van deze eeuw, meer specifiek aan “Year 3000” van Busted. Toch heeft het nummer en de band tegelijkertijd een futuristische uitstraling en dat kan liggen aan de geluiden die zo nu en dan aan Charli XCX doen denken. Toch voelt de ep verre van aan als een product van Charli XCX. Het herkenbare geluid dat we op de vorige ep te horen kregen, wordt perfect doorgetrokken naar nummers als “Better Run” en “Cardamom December”.

Nasty Cherry combineert nostalgie met futuristisch op hun nieuwste ep. Het viertal laat enkele nieuwe kanten van zichzelf zien, maar blijft trouw aan de herkenbare sound die ze sinds het begin creëerden. De Cherry’s hebben iets meer oog voor detail dan op Season 1, maar wegblazen met energie gebeurt wat minder op Season 2. Een nummer als “Life Forever” of “Win” komen we niet opnieuw tegen, toch zet Nasty Cherry opnieuw een sterk resultaat neer en bewijst de groep dat ze meer waard zijn dan de fifteen minutes of fame.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

 

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nasty Cherry - "Lucky"

Het is intussen bijna twee jaar geleden dat Nasty Cherry haast uit het niets verscheen. Charli XCX zette Gabbriete Bechtel, Cloe Chaides,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nasty Cherry - "I Am King"

Ruim een jaar geleden verscheen Nasty Cherry uit het niets en meteen hadden ze met “Win” een eerste hitje te pakken. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nasty Cherry - "Shoulda Known Better"

Iets meer dan een jaar geleden dook plotseling ‘de beste band ter wereld’ uit het niets op en was er meteen heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.