Albums, Recensies

Nasty Cherry – Season 1 (★★★½): Wanneer komt het tweede seizoen?

Enkele maanden geleden bracht Nasty Cherry hun eerste single uit. Toen wisten we nog bitter weinig over de band, alleen dat Charli XCX de vier meisjes had samengebracht. Inmiddels loopt er op Netflix een documentairereeks over de rockchicks. Model Gabriette Bechtel is op zoek naar haar stem. Georgia Somary leerde speciaal voor Nasty Cherry hoe je de bas moet bespelen en is ook nog op zoek naar de kneepjes van het vak. Gitariste Chloe Chaidez heeft dan weer wel veel ervaring. Zij heeft het moeilijk om Nasty Cherry te combineren met haar andere band Kitten. Drumster Debbie Knox-Hewson heeft het zo nu en dan ook moeilijk: niet met het muzikale aspect, want zij speelde al jaren bij Charli XCX, maar ze krijgt om de een of andere reden nooit een bokaal, fles of blik open.

Als er één iets is dat we meteen duidelijk willen zeggen, is het dat Nasty Cherry niet als nieuw aanvoelt. Al sinds debuutsingle “Win” is de band goed op elkaar ingespeeld en dat resulteerde in een strak nummer. Die strakke lijn wordt doorgetrokken op de ep. Op opener “Brain Soup” wordt dat strakke gecombineerd met iets funky en speels, waardoor Nasty Cherry meteen de aandacht trekt. Vanaf dat de baslijn van “Music With Your Dad” door onze speakers giert, wordt het moeilijk om stil te zitten. Tijdens het refrein gaat het feest pas echt van start. Naar het einde toe komt er nog een (te) korte gitaar solo en doordat het refrein zo simpel is, zingen we het de laatste keer al mee. De muziek is zeer toegankelijk, en toch zouden we Season 1 niet omschrijven als een verzameling popnummers.

Op “Fuck Modern Love” gooit de band het dan weer over een andere boeg, maar opnieuw houden ze het lekker strak. Doordat er hier tactisch regelmatig wordt gezwegen, krijgt het nummer iets spannend. Dat spannende wordt gecombineerd met het zwoele van Gabriette Bechtel haar stem. Het nummer is het minst catchy van de vijf, desondanks is het verre van saai. Vervolgens krijgen we een korte en chaotische dankbetuiging te horen van Nasty Cherry en zeggen ze dat ze nog één nummer voor ons in petto hebben. “Life Forever” is opnieuw lekker funky en de perfecte uitsmijter voor deze ep.

Hoewel Season 1 de eerste ep is van Nasty Cherry, klinkt het alsof de band al enkele jaren bezig is. Zo zijn de baslijnen van Georgia Chaidez niet verdacht simpel en het is ondertussen duidelijk dat zingen de nieuwe passie van Georgia Somary is geworden. Op minder dan een jaar tijd heeft Nasty Cherry een herkenbare sound gecreëerd en die is vrij zoet. De refreinen zijn vaak niet moeilijk mee te zingen, waardoor de nummers vrij snel blijven hangen, maar dat vinden we niet erg. Nasty Cherry komt niet met wereldschokkende nummers op hun ep, maar alle nummers zijn meer dan aangenaam en het viertal weet ons mee te nemen in hun gekke wereldje. De Netflixserie maakt de hype nog wat groter en ook wij kijken al uit naar Season 2.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

22 november 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief