Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berninger – “Distant Axis”

© CPU – Joost Van Hoey

Het is inmiddels iets meer dan een jaar geleden dat I Am Easy to Find uitkwam, de nieuwste plaat van indie darlings The National. Zanger en fulltime bezige bij, Matt Berninger, werkt ondertussen aan zijn eerste soloalbum. De productie van dat album is in handen van Booker T. Jones. Naast “Walking on a String” met Phoebe Bridgers kregen we twee maanden geleden ook al het titelnummer van de plaat te horen. De zeemzoete rijmpjes in “Serpentine Prison” werden inmiddels ook al opgemerkt door een aantal Belgische radiostations. Nu komt Berninger dus met een nieuwe single, “Distant Axis”.

Net als in “Serpentine Prison” is er een rustige opbouw met gaandeweg een rijkere instrumentatie. Berningers grootste troef blijft wel die prachtige stem. Met zijn warme bariton doet hij waar hij goed in is: hij zou het volledige vriesvak in de supermarkt nog kunnen laten ontdooien. In de hoogte heeft de zanger wat meer moeite. ‘If only you’ knijpt hij er als het ware uit, maar toch lijkt er geen betere manier te bestaan om die woorden te scanderen. Wat we horen is natuurlijk niet revolutionair, maar de Amerikaanse zanger weet als geen ander een sfeer te scheppen waar we eens rustig voor willen gaan zitten.

“Distant Axis” is weer een geslaagd voorproefje dat doet uitkijken naar het album. Serpentine Prison komt uit op 2 oktober later dit jaar.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christian Lee Hutson - "Rubberneckers"

Het is absoluut geen schande mocht de naam ‘Christian Lee Hutson’ nog geen enkel belletje doen rinkelen. Toch is de kans groot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cate Le Bon – “Remembering Me”

De Welshe Cate Le Bon heeft met “Remembering Me” een nieuwe single van haar aankomende album Pompeii uitgebracht dat zal verschijnen op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hein Cooper - "Only"

Als je twijfelt over welke muziek een sombere en koude winternacht bij de open haard als een droom begeleidt, is er maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.