Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Matt Berninger – “Walking on a String” (feat. Phoebe Bridgers)

Mensen met een Netflix-account die de film Between Two Ferns bekeken, zagen misschien al twee bekende gezichten passeren toen Zach Galifianakis in een bar zat waar een bandje optrad. Het waren Matt Berninger van The National en Phoebe Bridgers die samen een nummer brachten. Beide artiesten brachten afgelopen jaar muziek uit: Berninger met zijn band en Bridgers met Better Oblivion Community Center, samen met Conor Oberst, en Boygenius, met Julien Baker en Lucy Dacus. Het was dus een verrassing om hen in die film te zien passeren. “Walking on a String” is de titel van hun single samen en vandaag kan je hem voor het eerst volledig beluisteren.

Het nummer namen ze op in de Sound City studios, samen met Walter Martin en Matt Barrick van the Walkmen. Het werd geproducet door Bridgers zelf, Tony Berg en Ethan Gruska. “Walking on a String” begint met de typerende stem van Berninger die je meesleept in het geheel van melancholische geluiden. Tekstueel is de song even absurd als de film waarvoor hij is gemaakt, maar muzikaal is het een heel breekbaar nummer, eentje waarin twee talenten perfect samenkomen. De uitbouw van de song gebeurt dan ook magisch en naarmate het vordert, horen we meer en meer kracht in de song komen met een intens en krachtig einde als gevolg. Eentje zoals we ze ook bij The National krijgen. Een wondermooie samenwerking die op zich staat, maar stiekem hopen we toch op meer.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief