Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berninger – “Serpentine Prison”

© CPU – Joost Van Hoey

De band The National kent een bijzondere populariteit in België, om dit kort te verduidelijken willen we even terugblikken op Pukkelpop 2019 waar ze maar liefst twee keer de Marquee op zijn kop zetten. Naast het spelen van verschillende optredens zijn de leden van de eerder benoemde band ook met vele andere dingen bezig. Zo organiseren ze zelf festivals, schrijven ze filmmuziek en ontwikkelen ze zelfs hun eigen signatuurbier, maar frontman Matt Berninger is misschien wel de drukste van allemaal. Zo is hij momenteel samen met zijn broer bezig aan een tv-show, had hij al het project El Vy en is hij ondertussen ook nog eens aan het schrijven aan zijn eerste debuutalbum Serpentine Prison dat op 2 oktober van dit jaar verschijnt. Van die plaat kwam vandaag de toekomstige titletrack uit nadat we eerder al “Walking on a String” hoorden met Phoebe Bridgers.

Als frontzanger van een wereldbekende band weet je natuurlijk hoe je een nummer moet schrijven, dat merken we dan ook meteen op bij het beluisteren van “Serpentine Prison”. Onder begeleiding van een akoestische gitaar, een orgel, een rustige drum en een mondharmonica vertelt Matt Berninger ons dan ook een krachtig, emotioneel verhaal. Door de breekbare stem van de 49-jarige zanger komt de heerlijk beheerste lyrics nog persoonlijker over, waardoor het net nog iets doortastender binnenkomt. Dit nummer weet ons te raken, maar weet zich weinig te onderscheiden van zijn werk bij The National. Een gemiste kans.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Spence – “I Know You Know Me” (feat. Matt Berninger)

Caroline Spence uit Nashville heeft al vier albums op haar palmares en het ziet er naar uit dat er dit jaar een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - "Somebody Desperate"

Als er nieuwe muziek van The National verschijnt, dan krijgt ons hart het toch altijd wat warmer. Het laatste wapenfeit van de…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.