banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nubya Garcia (feat. Ms Maurice, Cassie Kinoshi & Richie Seivwright) – “Source”

Het zijn fascinerende tijden voor jazzliefhebbers. Overal in de wereld ontspruiten er bruisende scenes vol met visionaire muzikanten. De saxofoniste Nubya Garcia is wat dat betreft een van de spilfiguren in Londen geworden: altijd op zoek naar nieuwe geluiden, gewaagde experimenten en ambitieuze ideeën. Nu treedt ze nog meer naar de voorgrond, want na haar sleutelrol in Nérija en Maisha en een aantal korte soloreleases, is het nu tijd voor haar eerste soloalbum. Source verschijnt op 21 augustus via het prestigieuze label Concord Jazz. Hieruit kunnen we luisteren naar de 12-minuten durende titeltrack.

“Source” is al een tijdje deel van haar repertoire, maar Nubya Garcia heeft dit nummer volledig herwerkt. Net zoals de vorige single “Pace”, klinkt het stuk ontzettend imposant, gedetailleerd en vernieuwend. Samen met haar ensemble (Joe Armon-Jones op keys, Daniel Casimir op bas en Sam Jones achter de drums) verkent ze de meest uiteenlopende richtingen. Zo neemt de compositie regelmatig een duik in dubsferen met lange diepe bastonen en tegendraadse keys, maar is er ook plaats voor gepassioneerde solo’s van Garcia en de andere muzikanten.

Daarnaast is er ook een gastrol weggelegd voor Ms Maurice, Cassie Kinoshi en Richie Seivwright, die we alledrie kennen van de groep KOKOROKO. Af en toe horen we de unieke harmonieën in hun samenzang doorheen de compositie zweven en zorgen ze voor de kers op de taart van deze levendige compositie. Op het kristalheldere “Source” neemt Nubya Garcia alle tijd en ruimte in om de muziek te laten groeien. Het resultaat is dan ook wederom verbluffend. Source zal ongetwijfeld een heel grootse plaat worden.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Artwork:

Tracklist:

  1. Pace
  2. The Message Continues
  3. Source ft. (feat. Ms MAURICE, Cassie Kinoshi, Richie Seivwright)
  4. Together Is a Beautiful Place To Be
  5. Stand With Each Other (feat. Ms MAURICE, Cassie Kinoshi, Richie Seivwright)
  6. Inner Game
  7. La Cumbia Me Está Llamando feat. La Perla
  8. Before Us: In Demerara & Caura (feat. Ms MAURICE)
  9. Boundless Beings (feat. Akenya)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KOKOROKO – “Baba Ayoola”

Sinds de release van Gilles Petersons compilatiealbum We Out Here, duikt de achtkoppige afrobeatsensatie KOKOROKO overal op. De muziek van deze Londense…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Jerome - "Timeless (feat. Lianne La Havas)"

Jonge wolf in de Londense jazzjungle, voorprogramma geweest van niemand minder dan Kamasi Washington en actief als gitarist bij het gerenommeerde ensemble…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.