Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nubya Garcia – “Pace”

De voorbije maanden daagden ons uit om te leven op een nieuw tempo. Alvorens de samenloop van omstandigheden de meesten onder ons in een bevreemdende oase van rust leidden, leefden we met ons allen volop een leven van gejaagdheid, druk en onstuimigheid. Die hectiek stelt de Londense saxofoniste Nubya Garcia in vraag op haar nieuwe compositie.

Het acht minuten durende “Pace” is het vervolg van een aantal grote successen van deze briljante artieste. Zo verschenen eerder al releases van haar en speelt ze ook een sleutelrol in formaties als Nérija en Maisha, waarmee ze zich kroonde als een groots talent binnen de Londense jazzscene. Met de nieuwe release op Concord Jazz schakelt ze zelfs nog een tandje hoger.

“Pace” is zonder twijfel de meest indrukwekkende compositie die we tot nu toe van haar hebben gehoord. Samen met Joe Armon-Jones (keys), Daniel Casimir (bas) en Sam Jones (drums) creëert ze een geluid dat complex en gedetailleerd is, maar bovenal vol leven zit. Ze blaast een krachtige levensadem in de compositie die resoluut naar het spirituele en de vrijheid reikt. Dankzij de vele nieuwe wendingen, het grandioos spel en de uitzonderlijk goede kwaliteit van de opname voelt “Pace” als een meeslepende reis. Nubya Garcia heeft zichzelf gelanceerd tot een van de spannendste namen in de jazz.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 mei 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief