Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mary Lattimore – “Sometimes He’s In My Dreams”

Sinds de release van het uitstekende Hundreds of Days heeft de Amerikaanse harpiste Mary Lattimore niet stilgezeten. Ze trad op verschillende plaatsen op, bracht af en toe losse nummers uit en ging met heel wat muzikanten samenwerkingen aan: van de soulpop van Holy Hive, over de folk van Meg Baird tot de ambient van Julianna Barwick en Mac McCaughan. Maar waar we altijd toch het meest naar uitkijken, zijn haar soloplaten. Op 9 oktober verschijnt Silver Ladders, een album die ze opnam samen met Slowdive’s Neil Halstead. Met “Sometimes He’s In My Dreams” kunnen we al van een voorproefje genieten.

Zoals gewoonlijk klinkt de muziek van Mary Lattimore mijmerend, gevoelig en precies. Haar harpspel klinkt ook op “Sometimes He’s In My Dreams” licht en helder, maar daar staat een boeiend contrast tegenover. Lattimore’s melodieën worden op dit nummer namelijk gecomplementeerd door de galmende gitaar van Neil Halstead. Hierdoor glijdt het lied op de meest subtiele wijze in meer duistere en melancholische sferen. “Sometimes He’s In My Dreams” doet ons bijgevolg evenveel wegdromen als meeslepen en dat is best wel een uniek iets.

Silver Ladders verschijnt op 9 oktober via Ghostly.

16 juli 2020

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief