Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alfie Templeman – “Things I Thought Were Mine”

We kunnen tegenwoordig ellenlange lijstjes opmaken van jonge bands die we een grote toekomst voorspellen, maar de Britse Alfie Templeman zou dan alsnog bovenaan pronken. En als we jong zeggen, dan bedoelen we bij hem ook écht jong. Alfie is nog maar zeventien jaar, maar heeft ondertussen al een album en heel wat ep’s op z’n naam staan. Daar komt met Happinnes in Liquid Form vrijdag nog een leuk ep’tje bij. De naam voorspelt in elk geval al wat we kunnen verwachten, want met elk nummer dat de jonge Brit de afgelopen maanden uitbracht, ging de zon al wat harder stralen. Zomerhitjes aan de lopende band dus, en daar komt vandaag met “Things I Thought Were Mine” nog een laatste voorproefje bij.

Net als op zijn laatste “Obvious Guy” pakt Alfie het dit keer wat minimalistischer aan. Dat wil in elk geval niet zeggen dat zijn nieuwste exemplaar geen glimlach op je gezicht tovert. Bij dat herkenbare, zomerse gitaartje komt dit keer een lichte piano. Gooi daar nog een zwoele baslijn bij en de Brit heeft je weeral om zijn vinger gewonden. Doorheen het nummer komen er al wat meer elektronische invloeden kijken, maar die laten je alleen maar meer zweven. De refreinen blijven plakken als zoete honing en voor je het weet zit “Things I Thought Were Mine” alweer voor de rest van de dag in je hoofd. De verwachtingen voor vrijdag liggen hooggespannen!

De ep Happiness in Liquid Form is vanaf 15 juli beschikbaar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Shady"

Singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Deze drie termen gebruikt de zeventienjarige Alfie Templeman om zichzelf te beschrijven. Laat je zeker niet misleiden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.