Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares – “Arrow of Time”

© Alexa Viscius

Het leven van Will Butler zit de laatste tijd vol nieuwe wendingen. Nadat de man besloot om zijn broer en diens band Arcade Fire te verlaten, was het ook op solovlak tijd voor een nieuw hoofdstuk. Zo maakt zijn begeleidingsband Sister Squares nu volwaardig deel uit van de bandnaam en ligt er met dat project een eerste zelfgetiteld album klaar. Uit Will Butler + Sister Squares kregen we met “Willows” en “Long Grass” al twee leuke voorsmaakjes op ons bord, die aantoonden dat de man de elektronische invloeden in zijn plezierige indierock alsmaar meer lijkt te omarmen. Met een tour in het verschiet heeft hij er klaarblijkelijk zaak van gemaakt om de fans al enige tijd op voorhand te laten kennismaken met een aantal van de nummers, want met “Arrow of Time” verschijnt er vandaag een derde single.

Die derde single telt eigenlijk meteen twee nummers, hetzij binnen één geheel en onder de vijf minuten. “Arrow of Time” begint namelijk erg groovy en ietwat spacey met een zwoele baslijn en Butlers herkenbare stemgeluid, dat begeleid wordt door Sister Squares; de discobal zakt zienderogen naar beneden. Na een kleine twee minuten slaat de song echter helemaal om in een uptempo en haast furieus indierocknummer dat wat doet denken aan de eerdere demo’s van Arcade Fires Funeral. Op die manier werd “Arrow of Time” een soort eb en vloed van vroeger en nu, met een symbiose tegen het einde. Doordat Butlers stem nogal gelijkt op die van zijn broer en die van Sister Squares op die van Régine Chassagne, loert de sound van Arcade Fire uiteindelijk ook altijd om de hoek. Het zorgt ervoor dat deze nieuwste creatie best wel verfrissend klinkt en opnieuw een ander gezicht van Will Butler + Sister Squares toont.

Will Butler + Sister Squares verschijnt op 22 september. Op donderdag 16 november staat Will Butler + Sister Squares in de Botanique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Butler + Sister Squares @ Botanique (Grand Salon): Artistieke intensiteit

Wie Arcade Fire al eens live zag, zal Will Butler ongetwijfeld kennen als de excentrieke broer van de frontman die doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares (★★★½): Degelijke doorstart

Het is moeilijk om geen referentie naar Arcade Fire te maken als het over Will Butler gaat. De broer van de onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - "Long Grass"

Nog tijdens zijn tijd bij Arcade Fire verkende Will Butler ook solo nieuwe horizonten. Dat de Amerikaan zich, nu hij eerder genoemde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.