Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather – “Clock Hands”

Mickey Smith kennen we voornamelijk als gitarist bij Ben Howard, maar ook in zijn eigen project kan hij sinds enkele jaren zijn creativiteit kwijt. In 2017 kwam hij voor het eerst naar buiten met zijn soloproject A Blaze Of Feather en bracht op korte termijn een ep en debuutalbum uit. In het begin was het nog gissen naar wie er achter deze band, die op alle festivals verscheen zonder enige naamsbekendheid, zat. Maar al snel werd duidelijk dat Mickey Smith en Ben Howard een position switch deden, Howard werd gitarist in zijn eigen band en Smith nam de leadvocals voor zijn rekening.

Qua structuur lijkt “Clock Hands” wel het kleine broertje te zijn van “A Boat To An Island On The Wall” van Ben Howard. Een appel valt niet ver van de boom zeggen ze dan. Het nummer begint dromerig, maar escaleert nadien in een samenkomst van zowel scheurende gitaren, zweverige keys als de mijmerende vocals van Smith. Op zijn debuutalbum blonk Smith uit in het sublieme gitaarwerk, maar op “Clock Hands” is er in het begin weinig sprake van gitaren. Het nummer vertrekt vanuit een soundscape waarbij hoe langer hoe meer synths de bovenhand krijgen. Toch weet Smith als geen ander diezelfde dromerige sfeer te behouden die we van hem gewoon zijn. Uiteindelijk komen er toch nog even wat gitaren piepen naar het einde van het nummer toe. Het duurt even tegen we doorhebben waar “Clock Hands” ons naartoe brengt, maar eens we onze bestemming bereikt hebben, zijn we er maar al te graag.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze Of Feather - "Tolcarne Sky"

In 2017 debuteerde multi-instrumentalist Mickey Smith, licht geheimzinnig, onder de naam A Blaze Of Feather. Met de begeleidingsband van muzikale compagnon Ben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Blaze of Feather - "County Lines"

Nu Ben Howard met Collections From the Whiteout onlangs zijn langverwachte vierde plaat op de markt heeft gebracht, heeft zijn band uiteindelijk weer even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.