Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Frankie Fame – “Not Me”

© Camilla Ardui

Vroeger was Michael Franck een schaduw in de studio. Een getalenteerde schaduw, dat wel, maar als technicus bij Nice Recordings stond hij geregeld onderaan de sokkels waar artiesten als blackwave., The Calicos, Gepetto and The Whales en David Ngyah op gepresenteerd worden. Deze onderdanige positie was echter niet weggelegd voor Michael, dat stond alvast helder in de sterren geschreven. Waarom zou je enkel de sound van andere artiesten blijven regelen als je België kan introduceren aan je eigen unieke geluid? Michael Franck koos kordaat voor het laatste en nam als ‘Frankie Fame’ de cape op van een interstellaire posterboy.

Op 14 maart verscheen Frankies debuut “Tuesday” en vorige week nog werden we getrakteerd op het vervolg “Over U”. Meer dan twee singles had Frankie Fame niet nodig om een verfrissende, funky stempel te drukken op de Belgische muziekwereld. Het klinkt als Jungle, heeft wat weg van Tame Impala, maar bovenal: het zou niet misstaan op de Awesome Mix van eender welke Guardians of the Galaxy-film. Het begin van Frankies nieuwste single “Not Me” doet zelfs vaag denken aan het iconische ‘Ooga-Chaka-Ooga-Ooga’. Gooi daar een hoop gitaartjes, vrolijke synths en een strakke drum bij en je ziet jezelf al door het heelal schieten. Met posterboy cosmopoplegende Frankie Fame achter het stuur natuurlijk, want hij kent er de weg als zijn broekzak.

Dit najaar staat Frankie Fame te pronken als het voorprogramma van de uitgestelde blackwave.BE-tour.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

159 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frankie Fame - "Mellow Jitter"

Een hele week staan Belgische muzikale projecten met recht en rede in de kijker. Wij beren maken er dan ook een punt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Frankie Fame - "Tuesday"

Dag één van de coronacrisis in België: al onze favoriete concertzalen zijn onherroepelijk gesloten, de cafés moeten volgen en om een of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.