Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz – “Mute Love”

© Koos Groenendijk

Met Naaz loopt er in Nederland een nieuwe popster in wording rond.  Zo heel lang is de zangeres nog niet bezig, maar ze mag al een hoop straffe zaken op haar palmares schrijven. Zo mag ze Bono van U2 al tot haar fans rekenen, mocht ze al openen voor Arcade Fire en verzorgde ze het voorprogramma van Melanie Martinez tijdens haar Europese tour. Dat is niet niks! Zeker als je weet dat ze met Bits of Naaz en the beautiful struggle nog maar twee ep’s op haar naam heeft staan. Die laatste zag zelfs nog niet zo gek lang geleden het levenslicht, maar Naaz is niet stil blijven zitten. Er wordt gefluisterd dat er binnenkort een album zit aan te komen. Dat zou ons niet verbazen, gezien al die stukjes nieuwe muziek op haar Instagram-pagina. Vandaag lijkt het startschot van een nieuwe hoofdstuk, in de vorm van “Mute Love”.

Op haar nieuwste worp horen we alweer een Naaz die erop vooruit is gegaan. “Mute Love” begint redelijk rustig en emotioneel met een piano, maar bloeit al snel open. Er komen wat zachte elektronische elementjes bij kijken, maar het is vooral de zangeres zelf die de show steelt. Ze haalt in de refreinen verschroeiend uit met haar stem en toont dat ze veel in haar mars heeft. Doorheen het nummer zorgen de backings dan nog eens voor een euforische touch. Naaz’ nieuwste single bevat melancholie zoals pakweg Lana Del Rey, maar heeft toch net dat tikkeltje power dat zo belangrijk is voor haar nummers. Ook tekstueel legt de zangeres haar ziel weer op tafel, waardoor “Mute Love” alles bevat om de volgende grote stap in Naaz’ carrière te worden.

Naaz staat op 1 oktober met Mayra Andrade en Marina Satti & Fonés in de Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…
LiveRecensies

Naaz @ AB Club: Uit haar cocon gekropen

Popliefhebbers kennen Naaz ongetwijfeld al, want sinds haar doorbraak in 2017 heeft ze al een aardig parcours afgelegd. In Nederland mag ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.