AlbumsRecensies

Naaz – Bits Of Naaz (★★★½): Schattige popsongs met het tikkeltje meer!

Jonge popzangeressen veroveren momenteel de charts. Naast Dua Lipa (22 jaar), Sigrid (21 jaar) of Billie Eilish (16 jaar) heeft ook Nederland ondertussen een popzangeres, met potentieel om het ook in het buitenland te maken, beet. De 19-jarige Nederlandse singer-songwriter Naaz geldt met haar leuke popsongs als één van de meest getalenteerde popzangeressen uit ons buurland en ook België valt stilaan voor de jonge dame. Nadat ze in 2014 deelnam aan Holland’s Got Talent, kwam de bal in 2017 pas echt aan het rollen toen de radiozenders haar eerste liedjes begonnen te draaien. Sindsdien is ze blijven groeien en is haar debuut-ep Bits Of Naaz eindelijk uit.

Naaz beschrijft haar muziek als quirkpop en wat je je daaronder moet voorstellen, maakt ze direct vanaf het eerste nummer van haar debuut-ep duidelijk. “Someday” is een nummer dat enorm veel positieve vibes verspreidt en een beetje aan de Scandinavische zangeres Tove Styrke doet denken. “As Fun” klinkt zelfs nog vrolijker dan “Someday” en is een nummer dat je van begin tot einde doet glimlachen. Poets dus zeker vaak je tanden als je dit nummer in het openbaar beluistert, want je tanden staan bijna drie minuten bloot bij het horen van het zeer leuke nummer.

‘Watch me! Be my own type of pretty.’ zingt de zangeres met Irakese roots in haar lied “Pretty”. We herkennen lichte Afrikaanse toetsen in het nummer, maar horen vooral een leuk popliedje dat zonder veel bling bling weet te overtuigen. Het nummer “Mess Me Up” klinkt dan weer een beetje zoals de Amerikaanse zangeres Banks, maar dan wel met subtielere elektronische geluiden. Haar hit “Words” volgt en illustreert waarom Naaz zo populair is in ons buurland. Het popdeuntje klinkt vrolijk zonder te veel van het goede te zijn. Mooi uitgebalanceerd en uiterst aanstekelijk.

Loving Love” was de vijfde single die Naaz uitbracht en kreeg door de enthousiaste reacties van fans meteen een prominent plekje op haar debuut-ep. Het nummer is het meest catchy nummer van de plaat en zorgt ervoor dat je het heel de dag blijft zingen. “Can’t” kent een minstens even goede opbouw als de andere nummers op de ep en ook deze keer horen we een leuk nummer dat door eenvoud weet te overtuigen. Eén van haar eerste grote hits in thuisland Nederland mag de plaat afsluiten. “Up To Something” is alweer een enorm sterk poplied en krijgt ons voor een laatste keer helemaal mee.

Naaz heeft met haar debuut-ep een eerste resem leuke popliedjes uit, die ons even enthousiast maken als de liedjes van Tove Styrke, Sigrid of Maggie Rogers dat al deden. Dat Naaz in ons buurland zo geliefd is, begrijpen we na het beluisteren van de ep helemaal. Toch moeten we toegeven dat alle nummers misschien net iets te veel in dezelfde lijn liggen. Een beetje meer afwisseling qua opbouw of ritme was zeker welkom, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat alle acht nummers sterk zijn. Naaz is misschien wel de nieuwe quirkpop-prinses en zal ons in de nabije toekomst hopelijk nog meer weten te verrassen. Straf debuut voor een 19-jarig muzikaal talent!

Naaz staat komende zomer op zondag 8 juli net voor Sigrid in de KluB C op Rock Werchter! Allen daarheen zouden we zeggen.

 

1526 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "Sad Violins"

‘Het is een paar jaar geleden, en stiekem hoop ik dat je me niet helemaal meer herinnert’, staat er te lezen in…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "Mute Love"

Met Naaz loopt er in Nederland een nieuwe popster in wording rond.  Zo heel lang is de zangeres nog niet bezig, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.