AlbumsRecensies

Naaz – the beautiful struggle (★★★★): Blij en droevig gingen nog nooit zo goed samen

De wereld loopt tegenwoordig over van goeie nieuwe popzangeressen, maar als er eentje is die je zeker gehoord moet hebben, is het Naaz. De jonge Nederlandse zangeres kon ons al meer dan bekoren maar haar debuut-ep Bits of Naaz, met daarop bescheiden hitjes als “Words” en “Loving Love”. Het bracht Naaz naar onder andere Rock Werchter en tot in het voorprogramma van een paar aanstormende talenten zoals Hayley Kiyoko. De echt grote doorbraak in België bleef jammer genoeg wel uit, maar in Nederland is de jongedame al uitgegroeid tot een echt fenomeen in wording.

Tijd om ook buiten de landsgrenzen door te breken, moet Naaz gedacht hebben. Deze zomer begon ze met het releasen van nieuwe singles en daaruit bleek dat de jongedame zich helemaal had heruitgevonden. Singles als “TAPED” en “it’s not you it’s me” bliezen ons volledig van onze sokken en ook een opvolger van Bits of Naaz kon niet langer uitblijven. Met een aankomende tour doorheen Europa gaf Naaz ons dan the beautiful struggle cadeau. Een geweldige plaat die vol zit met struggles, maar o zo beautiful klinkt.

Naaz geeft zich helemaal bloot op haar nieuwe ep, de zangeres worstelde al vaak met onzekerheden in haar leven en daar droeg ze dan ook een paar nummers aan op. Deze zomer kwam ze terug met haar single “TAPED” en daaraan konden we al duidelijk horen wat we van de nieuwe Naaz konden verwachten. Een elektronische, poppy sound die ons helemaal blij maakt, terwijl er toch emotionele lyrics aan te pas komen. Het is een talent om die twee hand in hand samen te laten gaan, maar de Nederlandse doet het alsof het niets is.

Het zijn dan ook vooral de synths en opbouwende bassen die centraal staan op the beautiful struggle. De plaat opent met de woorden ‘happy is temporary’ van het nummer “heart drive” en het klinkt allemaal heel emotioneel, maar aan de andere kant toch opluchtend. Naaz geeft ons het gevoel niet alleen te staan met al onze obstakels en helpt ons bijna letterlijk. Op “damage :(” weet ze ons nog harder te raken. Een ijzersterk nummer waarin weeral die lyrics centraal staan.

Gelukkig is the beautiful struggle geen echte huilplaat geworden, maar staan er zeker ook een paar aanstekelijke, goeie popsongs op. “Do You?” opent akoestisch, maar als de refreinen eenmaal aanbreken, kunnen we niet meer stil blijven zitten. De diepe, maar toch makkelijk te onthouden lyrics zorgen ervoor dat dit nummer live zeker een meezinger kan worden. Het is vooral het donkere en het lichtere dat elkaar goed in evenwicht houdt. De donkere poppy bassen van “proud of me” staan in schril contrast met het lichte “it’s not you it’s me”.

Alles kort samengevat zijn we heel blij dat Naaz zich goed voelt en dat is meer dan ooit te horen aan haar nummers. Op the beautiful struggle geeft de jongedame zich helemaal bloot en dat dan nog eens op een aanstekelijke manier. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Naaz een goeie ep heeft gemaakt en het wel eens helemaal kan gaan waarmaken als ze zo verdergaat.

Op 20 oktober staat Naaz in de AB Club voor haar eerste soloheadlinetour ooit en op 9 februari opent ze de grote zaal voor Melanie Martinez.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1758 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Motel Mozaïque (Dag 2): Verwondering afgewisseld met teleurstelling

De tweede dag van Motel Mozaïque was de eerste volle festivaldag in Rotterdam, wat betekende dat we al relatief vroeg op pad…
LiveRecensies

Naaz @ Koninklijk Theater Carré: Vrouw, leven, vrijheid

Als je als artiest besluit om een pauze in te lassen, neem je meteen ook een groot risico: zal het succes nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Naaz - Never Have I Ever (★★★★): Bloei. Groei.

Een van de meest interessante dingen aan een mensenleven, is om te zien hoe je verschillende levensfasen doormaakt. Dat niet alleen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.