Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Academic – “Acting My Age”

Vrijdag verschijnt een nieuwe ep van onze goeie vrienden van The Academic, geproducet door ex-Kaiser Chiefsdrummer Nick Hodgson. De Britse band konden we in eigen land al aan het werk zien in Trix, in Botanique en op Rock Werchter, maar in het buitenland werden ze al meegenomen door The Rolling Stones op tour. Een band met potentieel dus, zoveel is zeker. We kregen uit hun opkomende ep al een nummertje te horen met opener “Anything Could Happen” en nu komt de band met titeltrack “Acting My Age”.

“Acting My Age” is een nummer geworden zoals we dat van The Academic verwachten: fris, fruitig en heel aanstekelijk. Met een catchy verdoken gitaarlijn trapt het nummer meteen af om daarna in volle kracht wat aan The Strokes te doen denken. Zo vuil als die band klinken ze echter nooit; ze lijken meer op de ideale schoonzonen en daar is niets mis mee. Het is simpele, maar effectieve muziek die je zo een vrolijk en opgewekt gevoel geeft. Net hierdoor is ook “Acting My Age” weer een plezierig nummer geworden. Niets vernieuwends, niets gedurfds, maar wel heel aangenaam.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

6 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief