LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Bevestiging van een uitstekende live-reputatie

LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Bevestiging van een uitstekende live-reputatie

Gisteren zakten we voor de gelegenheid nog eens af naar de wondermooie Botanique. Daar stelde het Ierse viertal The Academic hun depuutplaat Tales From The Backseat voor. Een fijne plaat die de muziekwereld niets nieuw heeft bijgebracht, maar dat maakt hem net eens zo leuk! En ook dat bleek live exact de sterkte van de band te zijn: dansbare indierock met af en toe een stevige gitaarsolo, niets meer, maar absoluut ook niets minder.

Een voorprogramma kregen we gisteren in de gezellige rotonde niet voorgeschoteld dus was het direct tijd voor de hoofdact. Rond 8 uur stipt zat de zaal bomvol met mensen van alle leeftijden. De band is zelf nog redelijk jong en we hadden dus een gelijkaardig publiek verwacht, niets was minder waar. Met 10 minuutjes vertraging kwam de band het podium op en opende hun show net als hun plaat met “Permanent Vacation”. Al snel werd duidelijk dat het publiek er zin in had en de eerste heupen wiegden voorzichtig heen en weer. Na deze toffe opener werd het publiek begroet met een nederige buiging.

https://www.instagram.com/p/Bhh7P-bBVw2/?taken-by=jens.freson

Daarna raast de band door “Bite My Tongue” en “Television”, waar ze trouwens bewezen hoe goed ze het publiek mee hadden door fijne klap- en meezing-momenten, recht naar het eerste echte hoogtepunt: “Mixtape 2003”. Een single die niet op de plaat of ep staat, maar toch één van de publiekslievelingen is. Het nummer werd meegezongen van begin tot einde en de Rotonde ontplofte. In dezelfde lijn speelde de band oldies als “Chasers” en “Thought I Told You”. Tijdens die laatste werden we trouwens verrast door een heerlijke gitaarsolo. Het bleek aangenaam om te zien hoe goed het publiek zowel de nieuwe als de oude nummers rats vanbuiten kende.

Vertelden we al wat voor babyfaces het viertal had? Dat bleken ze ook zelf te beseffen want tot grote hilariteit van de zaal gaat één van de nummers op de plaat hierover: “Fake I.D.” werd met een mopje over hun jonge uiterlijk aangekondigd. Daarna volgde een uitstekende cover van “Linger”, van hun landgenoten The Cranberries. Spijtig genoeg werd deze niet helemaal opgenomen door het publiek. “Different” is één van de songs van hun depuut-ep, die werd overgenomen op de plaat. Al snel werd duidelijk waarom – het publiek ging helemaal wild en maakte van dit nummer andermaal een hoogtepunt in de show.

Gedurende de hele show werd duidelijk hoe vriendelijk de band wel niet is, zo kondigden ze ook aan dat ze na de show aan de merchstand gingen staan om hun fans zo wat beter te leren kennen. Ook toen de frontman het voorlaatste nummer “Northern Boy” fout inzette, lachte hij het nonchalant weg. Toffe gasten, die mannen van The Academic. Afsluiter “Bear Claws” is gemaakt om mee te zingen en dat werd ook live duidelijk, het publiek zong en danste alsof hun leven ervan afhing.

Je kan The Academic zondag 8 juli gaan bekijken tijdens Rock Werchter, want de Ierse band is één van de verborgen pareltjes die het nieuwe podium The Slope met zich meebrengt.

Setlist:

Permanent Vacation
Bite My Tongue
Television
Mixtape 2003
Chasers
Thought I Told You
Fake I.D.
Linger (The Cranberries cover)
Why Can’t We Be Friends
Feel It Too
Different
Northern Boy
Bear Claws

Related posts
LiveRecensies

Infinity Song @ Botanique (Orangerie): Swingend familiefeestje

De tofste, muzikale familie sinds de familie von Trapp, dat moeten wel de gebroeders en zusters Boyd zijn. Hun bandnaam Infinity Song…
LiveRecensies

Babe Rainbow @ Botanique (Rotonde): Een pot geluk

Dat het er aan de andere kant van de wereld soms iets gezapiger aan toe gaat, hoeven we je al lang niet…
LiveRecensies

Crumb @ Botanique (Orangerie): Meer dan kruimeltjes

Al sinds 2018 gaat Crumb mee, maar toch speelde de band nog nooit een show op Belgische grond. Dat lange wachten was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.