banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN – “Alleen”

De Mechelse IKRAAAN is al lang geen opkomend talent meer. Haar debuut-ep vorig jaar was een schot in de roos en haar vierde plek op de Nieuwe Lichting kan dat alleen maar beamen. Met haar Nederlandse soultrap heeft IKRAAAN zich een weg gebaand naar de harten van vele fans, maar niet om die te verwarmen. Ze is kil en meedogenloos, wat te maken heeft met de thema’s waarover ze zingt. IKRAAAN staat resoluut op de barricade voor mentale gezondheid om het onderwerp bespreekbaar te maken. Zo is het ook op haar nieuwste single “Alleen”.

“Alleen” gaat over eenzaamheid. ‘Zoveel mensen om je heen, maar je voelt je steeds alleen’, zingt IKRAAAN op een rustige gitaarloop van Cloos die steeds verder opbouwt. We krijgen – zoals gewoonlijk – een kijkje in het hoofd van IKRAAAN en vinden er niets dan twijfel en verwarring. ‘Lost in mijn mind, geen connectie met tijd / Voel me verdoofd, op zoek naar het zijn’. Het is om stil van te worden, zo kil voelt het aan. En daarin schuilt net de boodschap van “Alleen”. Eenzaamheid kan leiden tot ernstige psychische problemen en net daarom moet je erover kunnen praten. Door er voor haar fans over te zingen, zet IKRAAAN alleszins een eerste, belangrijke stap.

De single is tot stand gekomen in samenwerking met Tele-Onthaal. Tijdens de quarantaineperiode zag de hulplijn een grote stijging in oproepen van mensen die zich eenzaam voelen. Niet enkel ouderen, zoals je zou denken, maar ook jongeren hebben het vaak moeilijk. ‘Er is geen schaamte’, vertelt IKRAAAN, dus aarzel zeker niet om via het nummer 106 Tele-Onthaal te contacteren als je zelf ergens mee worstelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

239 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor Female Takeover met Ikraaan, Abrahamblue en Lyna in Trix

Het Antwerpse project Female Takeover maakt zich sterk voor gelijkwaardigheid in podiumkunsten en muziek, want vrouwen zijn daarin nog steeds ondervertegenwoordigd en…
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
AlbumsRecensies

Pasi - Oude God (★★★½): Wijsheid komt met de jaren

Oude God is al jaar en dag een wijk in het Antwerpse Mortsel. Voor de meesten is het gewoon een treinstation, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.