Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN – “Alleen”

De Mechelse IKRAAAN is al lang geen opkomend talent meer. Haar debuut-ep vorig jaar was een schot in de roos en haar vierde plek op de Nieuwe Lichting kan dat alleen maar beamen. Met haar Nederlandse soultrap heeft IKRAAAN zich een weg gebaand naar de harten van vele fans, maar niet om die te verwarmen. Ze is kil en meedogenloos, wat te maken heeft met de thema’s waarover ze zingt. IKRAAAN staat resoluut op de barricade voor mentale gezondheid om het onderwerp bespreekbaar te maken. Zo is het ook op haar nieuwste single “Alleen”.

“Alleen” gaat over eenzaamheid. ‘Zoveel mensen om je heen, maar je voelt je steeds alleen’, zingt IKRAAAN op een rustige gitaarloop van Cloos die steeds verder opbouwt. We krijgen – zoals gewoonlijk – een kijkje in het hoofd van IKRAAAN en vinden er niets dan twijfel en verwarring. ‘Lost in mijn mind, geen connectie met tijd / Voel me verdoofd, op zoek naar het zijn’. Het is om stil van te worden, zo kil voelt het aan. En daarin schuilt net de boodschap van “Alleen”. Eenzaamheid kan leiden tot ernstige psychische problemen en net daarom moet je erover kunnen praten. Door er voor haar fans over te zingen, zet IKRAAAN alleszins een eerste, belangrijke stap.

De single is tot stand gekomen in samenwerking met Tele-Onthaal. Tijdens de quarantaineperiode zag de hulplijn een grote stijging in oproepen van mensen die zich eenzaam voelen. Niet enkel ouderen, zoals je zou denken, maar ook jongeren hebben het vaak moeilijk. ‘Er is geen schaamte’, vertelt IKRAAAN, dus aarzel zeker niet om via het nummer 106 Tele-Onthaal te contacteren als je zelf ergens mee worstelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - "Dans"

De ex-genomineerden van het tienerwoord van het jaar zeggen eigenlijk al genoeg: simp, bruh, sheesh. De liefde voor de Nederlandse taal is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - “Dode Bloem”

Het was ondertussen alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van IKRAAAN hadden gehoord. De laatste echte singlerelease van De…
InstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Porcelain id

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.