Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “if this is the last time”

Een tijdje geleden kondigde LANY, de Amerikaanse synthpop band rond Paul Klein, het derde album aan. De plaat krijgt de titel Mama’s Boy en als dat de overdosis gevoeligheid niet dekt, dan doet de nieuwe single “if this is the last time” dat moeiteloos. Waar LANY op “good guys” nog voortbouwde op de synthesizer gedreven popsongs zoals we ze op Malibu Nights een voor een voorgeschoteld kregen, kiezen ze deze keer voor een kleinere productie waarin de gitaar als vanouds de hoofdrol mag vertolken.

Als er een zekerheid is, dan is het dat er ongetwijfeld tranen gaan vloeien bij ‘”if this is the last time”. Het nummer ontstond tijdens een vlucht naar Peking afgelopen zomer, waarop Klein besefte dat het altijd de laatste keer kan zijn dat hij zijn oudere familieleden ziet. Je snapt het al, hier is de zoetsappige ballad van het album. We horen hoe Klein zich verontschuldigt voor de keren waarop hij de verkeerde keuze maakt of de verkeerde tone of voice gebruikte. In het refrein verklaart de zanger dan weer zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn familie.

Of we in tijden van een globale pandemie echt gelukkig worden van “if this is the last time”, laten we graag in het midden. We zijn echter wel benieuwd of de band ons kan verrassen op hun derde album. Een releasedatum voor Mama’s Boy is er nog steeds niet, maar we gokken alvast op een najaar vol melancholie uit Californië.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LANY - "up to me" & "dna (demo)"

Bitterzoete, catchy synthpopliedjes over het gebroken hart van zanger Paul Klein zijn inmiddels het handelsmerk geworden van de Amerikaanse band LANY. Over…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LOVER - "Palm Reader"

Veel is er niet te vinden over de Australische Oliver Kirby. Onder de naam LOVER maakt hij sinds een paar jaar elektronische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "dancing in the kitchen"

Al jaar en dag vormt de Amerikaanse band LANY onze vaste leverancier van zoete synthpopsongs waarop het gebroken hart van zanger Paul…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.