Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “if this is the last time”

Een tijdje geleden kondigde LANY, de Amerikaanse synthpop band rond Paul Klein, het derde album aan. De plaat krijgt de titel Mama’s Boy en als dat de overdosis gevoeligheid niet dekt, dan doet de nieuwe single “if this is the last time” dat moeiteloos. Waar LANY op “good guys” nog voortbouwde op de synthesizer gedreven popsongs zoals we ze op Malibu Nights een voor een voorgeschoteld kregen, kiezen ze deze keer voor een kleinere productie waarin de gitaar als vanouds de hoofdrol mag vertolken.

Als er een zekerheid is, dan is het dat er ongetwijfeld tranen gaan vloeien bij ‘”if this is the last time”. Het nummer ontstond tijdens een vlucht naar Peking afgelopen zomer, waarop Klein besefte dat het altijd de laatste keer kan zijn dat hij zijn oudere familieleden ziet. Je snapt het al, hier is de zoetsappige ballad van het album. We horen hoe Klein zich verontschuldigt voor de keren waarop hij de verkeerde keuze maakt of de verkeerde tone of voice gebruikte. In het refrein verklaart de zanger dan weer zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn familie.

Of we in tijden van een globale pandemie echt gelukkig worden van “if this is the last time”, laten we graag in het midden. We zijn echter wel benieuwd of de band ons kan verrassen op hun derde album. Een releasedatum voor Mama’s Boy is er nog steeds niet, maar we gokken alvast op een najaar vol melancholie uit Californië.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

LANY - gg bb xx (★): Meer van hetzelfde

De zielenroerselen van Paul Jason Klein en zijn muzikale kompanen zijn al lang geen geheim meer voor de wereld. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY & 220 KID - "Stupid Feelings"

Met drie platen en evenveel ep’s op zak, heb je als band wel wat verwachtingen in te lossen. De zielenroerselen van frontman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.