Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willie J Healey – “Fashun”

De charmante Willie J Healey uit Oxfordshire weet ons al even te bekoren met zijn toegankelijke, intieme singer-songwritermuziek. Vooral het meeslepende “Subterraneans”, later heropgenomen voor debuutplaat People and Their Dogs (2017), wist hem succes te vergaren. Een jaar later bundelde de man zes nieuwe nummers op de ep 666 Kill, maar pas later deze zomer verschijnt zijn tweede langspeler, Twin Heavy. De plaat werd geproduceerd door Loren Humphries, die ook al werk leverde voor gevestigde waarden als Tame Impala en Arctic Monkeys. Vijf nummers kennen we intussen al, waaronder het speelse “Songs for Joanna” en de gestage, funky ritmes van “True Stereo”.

“Fashun” haalt wat ons betreft niet het niveau van de vorige singles, maar is alsnog een zeer aangenaam nummer. Het zet meteen in met een zonnige beat, perfect voor de in sneltempo stijgende temperaturen van de voorbije week. Willies teksten zijn humoristisch als vanouds, met deadpan uitspraken als ‘I know you and you know me; I guess it’s safe to say we both know each other’ die ons doen grinniken. Het gros van de drie minuten wordt gedragen door eenzelfde akkoordprogressie, wat zorgt dat je na het eerste refrein zowat alles hebt gehoord, maar vervelen gaat het nummer zeker niet doen. We kijken alvast uit naar wat de rest van dit album te bieden zal hebben!

Twin Heavy verschijnt op 7 augustus.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single Willie J Healey - "Sure Feels Good"

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel druiven de gemiddelde Brit in zijn mond kan vangen? Wel, in de muziekvideo voor de nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willie J Healey – “Dreams”

Het najaar van 2022 zou voor singer-songwriter Willie J Healey wel eens levensveranderend kunnen worden. De Brit mag namelijk in november enkele…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.